Έβρος
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σκηνικό πολέμου στις Καστανιές: Eπιχειρεί το ειδικό άρμα Leopard-1A5 «ΔΑΥΙΔ»

Στις Καστανιές επιχειρεί το Ειδικό διασκευασμένο άρμα Leopard-1A5  μάχης «ΔΑΥΙΔ», απέναντι στις δυνάμεις των Τούρκων και των λαθρομεταναστών που από το απόγευμα προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη, όπως μετέδωσε Πενταπόσταγμα. Το πυροσβεστικό άρμα έχει χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «πυροβόλο» του, περί τα 35 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται σε βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα, με λοστούς, αλυσοπρίονα και κόφτες οι καθοδηγούμενοι από τις τουρκικές αρχές μετανάστες προσπαθούν να κόψουν το φράχτη και να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με ολόκληρες χώρες σε καραντίνα, η Τουρκία συνεχίζει να επιχειρεί κατά της Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

https://twitter.com/akrokentrwos/status/1241809739476086791

Οι εικόνες από το μέτωπο του Έβρου είναι συγκλονιστικές, καθώς παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη. Στο επίκεντρο της προσοχής των επιτελείων όμως βρίσκεται πλέον και η ‘’βιολογική βόμβα’’ όπως χαρακτηρίζεται πλέον η οποία ενδέχεται να προκύψει στα ανατολικά σύνορα της χώρας με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός καλπάζει στην Τουρκία.

Η μεγάλη κινητικότητα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο μέσα στο Τουρκικό έδαφος όπου δεκάδες ασθενοφόρα αλλά και λεωφορεία παραλαμβάνουν μετανάστες με μάσκες έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό.

Εξίσου ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες οι οποίες φτάνουν στην Αθήνα και αναφέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα αναμένεται να προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες στη γειτονική χώρα ενώ και οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φέρονται να έχουν ήδη πληγεί.

Το μεγαλύτερο όμως μέλημα της Ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας δεν είναι άλλο παρά να συνεχίζει να εκπέμπει με κάθε τρόπο και μέσο ισχυρό μήνυμα αποτροπής απέναντι στην ασύμμετρη επίθεση την οποία έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες οι γείτονες.

Η αποφασιστική αντίδραση των δυνάμεων στον Έβρο και στο Αιγαίο φαίνεται ότι αιφνιδίασε τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν περίμενε ότι η Αθήνα θα μετέτρεπε σε φρούριο τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.

https://twitter.com/keplarxos/status/1241811678641172482https://twitter.com/akrokentrwos/status/1241818340777168899

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ