Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Nέες ανοησίες Ερντογάν: ''Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει 5 μετανάστες'' - ''Δεν θέλω συνάντηση με Μητσοτάκη''

Αυτή τη φορά, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα, όπου συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις εξελίξεις στη Συρία, ο Ερντογάν ανέφερε πως... «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες. Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσεγγισή τους είναι βίαιη».

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μη ανθρωπιστικής στάσης της Ελλάδας. 

«Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθεώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δε είναι τόσο απλά».  

Τι δήλωσε νωρίτερα ο Σοϊλού

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ισχυρίστηκε ότι 142.175 μετανάστες έχουν διασχίσει τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, μέχρι τις 12:10 σήμερα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστήριξε μέσω Twitter πως μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 12:10, 142.175 μετανάστες εγκατέλειψαν την επικράτεια της Τουρκίας μέσω του Έβρου.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού έγραψε στο Twitter ότι μέχρι τις 12:10, ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από την Αδριανούπολη προς την Ελλάδα αγγίζει τους 142.175.

​Ο Τούρκος υπουργός προχωρεί συχνά σε ενημερώσεις για τον αριθμό των μεταναστών που, όπως ισχυρίζεται, έχουν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η πρακτική αυτή ξεκίνησε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει τις αναφορές των Τούρκων αξιωματούχων ως ψευδείς που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ