Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ελληνικό ''μπλόκο'' στον Έβρο: Αστυνομία & στρατός έχουν παραταχθεί στις Καστανιές - Απέτρεψαν την είσοδο μεταναστών

Αυτήν την στιγμή χιλιάδες μετανάστες διέρχονται την πόλη της Αδριανούπολης, με την ροή να έχει ξεκινήσει από χθες τα μεσάνυχτα και κινούνται προς τα ελληνικά χερσαία σύνορα στον Έβρο.

Περίπου 300 άτομα όμως από τους παράνομους μετανάστες που διέσχισαν  τα χωράφια και εισήλθαν κανονικά από το τουρκικό σημείο ελέγχου Παζάρκουλε,  έφθασαν στο ελληνικό τελωνείο των Καστανιών.

Ωστόσο, οι Έλληνες στρατιώτες δεν τους  επέτρεψαν στους μετανάστες να διασχίσουν το συνοριακό σημείο, μετά την μεταφορά τους με  στην προστατευτική ζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Έλληνες στρατιώτες τους επιτηρούν ενώ αυτοί βρίσκονται στην νεκρή ζώνη, ζητώντας να εισέλθουν στη Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή ούτε και οι Τούρκοι τους επιτρέπουν  να γυρίσουν πίσω στην ενδοχώρα. 

Αστυνομία και στρατός έχουν παραταχθεί στο φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου, καθώς στην τουρκική πλευρά έχουν συγκεντρωθεί εκτατοντάδες άτομα που επιθυμούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Για τον λόγο αυτό, διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου της περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι ακόμη και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Ο τουρκικός τύπος, ο οποίος υπερβάλλει  σχεδόν πάντα σε υπερθετικό βαθμό, αναφέρει ότι “οι Έλληνες αστυνομικοί  χρησιμοποίησαν περιστασιακά βόμβες κρότου λάμψης, για να τρομάξουν  δήθεν τους μετανάστες”.

Οι ίδιοι οι μετανάστες τώρα, στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος στην  Ελλάδα, άφησαν τις τσάντες τους στο έδαφος και καθήμενοι συνεχίζουν να περιμένουν εντός της  ουδέτερης ζώνης.

Με την παρουσία τόσων μεταναστών στο σημείο αυτό των συνόρων, η χώρα μας φέρεται να έκλεισε το συνοριακό σημείο στις Καστανιές, και έτσι δεν εισέρχεται ούτε εξέρχεται κανένας.

Έλληνες στρατιώτες τους ανακοίνωσαν ότι, εκείνοι που έρχονται με τα πόδια αλλά και με οχήματα για λόγους ασφαλείας δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδο τους στη χώρα”, γράφει ο τουρκικός τύπος .

Ο Ρωσικός τύπος τώρα με εκτενή ρεπορτάζ, αναφέρει ότι η χώρα μας ενίσχυσε την προσπάθεια προστασίας των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της με την Τουρκία, αφού η Άγκυρα, εν μέσω εντάσεων στο Ιντλίμπ, αποφάσισε να μην περιορίζει πλέον τις ροές των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με πηγή της ελληνικής κυβέρνησης την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την ασφάλεια των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, μετά τις νέες εξελίξεις στην Ιντλίμπ, ενώ η κυβέρνηση διατηρεί συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ", ανέφερε κυβερνητική  πηγή στους ξένους δημοσιογράφους.

Η Ελλάδα αποτέλεσε την κύρια πύλη για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που συνέρρευσαν από την Τουρκία σε μαζική έξοδο το 2015 και το 2016, έως ότου μια οικονομική  συμφωνία με την ΕΕ μείωσε τις ροές αυτές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ