Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η ΜΙΤ ''φορτώνει'' τους μετανάστες σε λεωφορεία! - 300 πέρασαν τα σύνορα - Εικόνες (upd)

Πλέον η κατάσταση σοβαρεύει, καθώς μετά το Αιγαίο, οι Τούρκοι ανοίγουν νέο μέτωπο και στον Έβρο.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περίπου 300 πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, όσοι πέρασαν χθες τη νύχτα στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

Τι ανέφερε χθες το Πενταπόσταμα:

«Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Τσελίκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τουρκικών κυβερνητικών πηγών κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανάρτηση του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Μποζκούρτ, η ΜΙΤ κρύβεται πίσω από την νέα ροή μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ξημερώματα, δεκάδες μετανάστες επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στα σύνορα!

 

H κατάσταση πλέον δυσκολεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ