πρόσφυγες
Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Ανοίγει τα σύνορα η Τουρκία - Χιλιάδες μετανάστες θα περάσουν στην Ελλάδα

Η Τουρκία υλοποιεί τις απειλές των τελευταίων μηνών για το μεταναστευτικό και με εντολή Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα για να περάσουν χιλιάδες προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα ήδη η αστυνομία στην Τουρκία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες έχουν πάρει διαταγή να σταματήσουν να τους εμποδίζουν.

Τούρκος αξιωματούχος τόνισε στο Reuters πως η Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρiους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από το Ιντλίμπ μέσω ξηράς ή θάλασσας.

Αυτό αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία έγινε μετά το νέο αιματοκύλισμα στην Συρία και τον θανατο δεκάδων τούρκων στρατιωτών από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Είναι άγνωστο αυτή την ώρα αν η «απειλή» είναι πραγματική ή είναι προσπάθεια ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στο πλευρό της Τουρκίας. Άλλωστε πριν λίγη ώρα ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου επικοινώνησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλισε με την ηγέτη του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ενώ  σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρία ακυρώνει όλες το πρόγραμμα του και παραμένει στην Άγκυρα για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ