Ελληνοτουρκικά

Κώστας Τασούλας: “Τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα”

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, που κονιορτοποιεί πολιτικά και νομικά τη συμφωνία» δηλώνει, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Real news» ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και σημειώνει: «Όταν η ζημιά που θα πάθει η Τουρκία από τη συμπεριφορά της υπερβεί τα οφέλη (εσωτερικά και άλλα) που νομίζει ότι έχει, τότε πιστεύω πως θα επανεκτιμήσει τη στάση της. Ήδη η ζημιά που παθαίνει διεθνώς ογκούται διότι, ακριβώς, ξεπέρασε τα όρια».

Ο πρόεδρος της Βουλής, στη συνέντευξή του, τονίζει ακόμα ότι «τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα» και συνεχίζει λέγοντας:

«Το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς». Αναφορικά με την εκλογή του Πρόεδρου Δημοκρατίας,και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο Κώστας Τασούλας, στη συνέντευξή του, υποστήριξε τα ακόλουθα:« Η εκλογή του ΠτΔ δεν θα γίνει με προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχων και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ισχύει, δηλαδή, εν προκειμένω το «βαριά η καλογερική». Ένα πρόσωπο με κύρος, ενωτικό, ιστορική, εθνική και διεθνή συναίσθηση, που θα εμπνέει την κοινωνία θετικά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...