Ελληνοτουρκικά

Περί τα 70 νμ Nοτιοανατολικά της Ρόδου πλέει η Τουρκική κορβέτα «F-505 TCG Bafra»

Η Τουρκική Κορβέτα «F-505 TCG Bafra» …Που Πέρασε τα Στενά της Χίου χθες το βράδυ , ήδη βρίσκεται περί τα 70 ναυτικά μίλια Νοτιοανατολικά της νήσου Ρόδου και ίσως να την δούμε να συνοδεύει κάποιο Τουρκικό Σκάφος που θα βγει στην Κυπριακή ΑΟΖ

¨Ομως η Τουρκική Πλατφόρμα που ο Ερντογάν αποκαλεί Σκάφος Γεωτρήσεων δεν έχει βγει ακόμη απο τα Στενά και το Πιρι Ρέεις που θα έβγαινε για Έρευνες σύμφωνα με την Τουρκική NAYTEX , δεν ξεμύτισε !

Να υπενθυμίσουμε οτι η συγκεκριμένη Τουρκική Κορβέτα έχει προϊστορία στις Παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και καλά θα κάνουν οι έχοντες την ευθύνη της φύλαξης των Εθνικών Θαλάσσιων Συνόρων να έχουν τον νου τους!

Η κορβέττα TCG Bafra που αποφάσισαν οι Τούρκοι να την αποστείλουν δίπλα από το Saipem 10.000 στο Τεμάχιο Ονασαγόρα στην Κύπρο οι Τούρκοι δεν είναι ένα οποιοδήποτε πλοιάριο.

Διαθέτει σύστημα εξοπλισμού, με το οποίο μπορεί να κάνει εναέριες και υποβρύχιες επιθέσεις καθώς και να αναλάβει αμυντικές δραστηριότητες. Είναι εξοπλισμένη με ολμοβόλα και τορπίλες για υποβρύχιες επιθέσεις.

Τι είπε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος !

Έρευνες στην περιοχή της Κύπρου προανήγγειλε την Τρίτη με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Άγκυρα ναυπήγησε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία ερευνών στον κόσμο και ξεκινά σύντομα για τη Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν οποίος μίλησε, μαζί με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, διεμήνυσε ότι είναι ξεκάθαρη η στάση της Τουρκιάς για τις έρευνες που γίνονται ανοιχτά της Κύπρου.

«Το πλοίο της γεώτρησης μας θα κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο σύντομα… Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο» διεμήνυσε.

«Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

veteranos

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ