Βόρεια Ήπειρος
Ενημερώθηκε στις:

Αλβανοτσάμης ιστορικός: Οι ελληνικές προτομές θα χρησιμοποιηθούν για προσάρτηση της νότιας Αλβανίας

Ο ιστορικός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επεσήμανε ότι ο Σαχίνης είναι ένας από τους Έλληνες εξτρεμιστές που ίδρυσαν την τρομοκρατική οργάνωση ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου), η οποία πραγματοποίησε μια σειρά σφαγών κατά των Αλβανών στη νότια Αλβανία.

Η Ελλάδα,  με ένα εξτρεμιστικό μέρος που υποστηρίζεται  και από ένα μέρος της ελληνικής μειονότητας, επιδεινώνει τις σχέσεις με τους Αλβανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα συντονίζονται από την ελληνική ασφάλεια και θεσμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι δούμε πολλά περισσότερα», δήλωσε ο ιστορικός Λάλα.

Η στρατηγική των Ελλήνων

Σύμφωνα με τον Αλβανοτσάμη ιστορικό, η στρατηγική των Ελλήνων είναι να δημιουργήσουν προτομές και να απαιτήσουν περισσότερα μειονοτικά δικαιώματα που θα τα χρησιμοποιήσουν αργότερα στον ΟΗΕ για να προσαρτήσουν τη νότια Αλβανία.

Ο Λάλα στο πρωινό του ABC δήλωσε ότι οι Έλληνες ετοιμάζονται για παρέλαση την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, όπου θα ζητήσουν την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

«Στις 16 Φεβρουαρίου, όταν η ελληνική πολιτεία, η ελληνική κυβέρνηση θα οργανώσει παρέλαση με την ευκαιρία της 107ης επετείου της δήλωσης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που θα είναι επίσημη παρέλαση, θα ακουστούν κραυγές από Έλληνες εξτρεμιστές για την καταπολέμηση της Αλβανίας, απαιτώντας την ανάληψη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου», είπε ο Λάλα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ