Βόρεια Ήπειρος

Ξεφεύγουν οι Αλβανοί: “Έγδυσαν” Έλληνα που πήγαινε στην κηδεία Κατσίφα - Τον κατέβασαν από το λεωφορείο - Απαγορεύουν τις ελληνικές σημαίες

Εκτραχύνεται η κατάσταση στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι Αλβανοί ξεφεύγουν πλέον από τα καθιερωμένα και προκαλούς όσουν Έλληνες πάνε να τιμήσουν τον ήρωα Κ. Κατσίφα.

Βρίσκουν και τα κάνουν όμως τα Τίρανα. Εδώ ούτε ένα στέλεχος της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν καταδίκασε την εκτέλεση Κατσίφα, θα προχωρήσει τώρα σε συστάσεις στους Αλβανούς για τα μπλόκα σε λεωφορεία;

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Κάνουν ότι θέλουν οι Αλβανοί. Η ηγεσία του ΥΠΕΞ, δηαλδή ο Τσίπρας είναι άφαντος.

Τα Τίρανα σίγουρα θέλουν να δημιουργήσουν και σήμερα σκηνικό έντασης στην περιοχή και χρειάζεται προσοχή από όλους όσοι βρεθούν στο μαρτυρικό χωριό που θα λάβει χώρα η κηδεία.

Όπως σας αποκάλυψε πριν λίγο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, τα Τίρανα με διάφορες προφάσεις στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία λεωφορείων από Ελλάδα. Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων.

Η ελληνική σημαία μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την είσοδο στην Αλβανία για όσους επιχειρούν σήμερα να περάσουν τα σύνορα για να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία Έλληνα ταξιδιώτη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τον κατέβασαν από το λεωφορείο, τον οδήγησαν σε ένα μικρό δωμάτιο και εκεί ουσιαστικά τον έγδυσαν.

Όπως μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στα σύνορα ο νεαρός που επιχείρησε να περάσει στην Αλβανία κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα γιατί είχε στο κορμί του τατουάζ με αρχαία ελληνικά σύμβολα.

Άλλος νεαρός κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του ζήτησαν να παραδώσει την ελληνική σημαία που είχε μαζί του και όταν εκείνος το αρνήθηκε απαγορεύτηκε και σε εκείνον η είσοδος στη χώρα.

Οι έλεγχοι των Αλβανών στα σύνορα είναι πολύ σχολαστικοί και από την ελληνική πλευρά οι αστυνομικοί συστήνουν σε όσους επιχειρούν να περάσουν σήμερα στα σύνορα να αφήσουν πίσω τους αντικείμενα όπως σημαίες ή μπλουζάκια τα οποία μπορεί να τους “μπλοκάρουν την είσοδο στην Αλβανία.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=vWXpfMw98Sk

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ