Βόρεια Ήπειρος

Ξεκίνησαν τις προκλήσεις τα Τίρανα: Εμποδίζουν λεωφορεία από την Ελλάδα να φτάσουν στους Βουλιαράτες - Ανακρίσεις σε στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων (upd)


(Νεότερη ενημέρωση)

Ξεκίνησαν τις προκλήσεις οι Αλβανοί. Τα Τίρανα με διάφορες προφάσεις στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία λεωφορείων από Ελλάδα. Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων.

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών ζητούν εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικων σωματείων, ώστε να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

(Αρχικό κείμενο)

Σπαράζει από χθες η ομογένεια στη Βόρεια Ηπειρο καθώς η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε στο χωριό του και σήμερα θα γίνει η κηδεία του.

Η σορός στις 6.00 το πρωί χθες έφτασε στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη και έχει μεταφερθεί από νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τη διεξαγωγή της κηδείας.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα πραγματοποιηθεί α στη 13:00 τοπική ώρα, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει με ναυλωμένα πούλμαν και με ΙΧ αυτοκίνητα στους Βουλιαράτες για να παραστεί στην κηδεία του. Αργά το βράδυ της Τετάρτης αναχώρησαν για τους Βουλιαράτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας λεωφορεία με προορισμό το χωριό του αδικοχαμένου 35χρονου προκειμένου να πάνε στην κηδεία του. 

Σύμφωνα με πληρπφορίες, πάνω από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στο χωριό όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Η σορός τυλιγμένη με την Ελληνική σημαία, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χωριό και παραδόθηκε στην οικογένειά του, μέσα σε σπαραχτικό κλίμα. Εκατοντάδες άνθρωποι ακολουθούσαν το φέρετρο μέχρι το κατώφλι του σπιτιού.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία. Ο νεκρός ήταν ενδεδυμένος με στρατιωτική περιβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, θα φύγει για το ταξίδι του με τα ίδια ρούχα.

Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας του, η μητέρα του και οι αδερφές του. Αντικρίζοντας τη σορό του γιου της, η μητέρα του Κωνσταντίνου σπαράζει. «Παλικάρι μου…» ακούγεται να φωνάζει κλαίγοντας. «Λεβέντη μου…».

Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν στα χέρια την σορό του, πάνω στο λευκό φέρετρό του έγραφε: Κωνσταντίνος Κατσίφας, ετών 35.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας Α. Λυκουρέζος, μιλώντας στον ANT1, σημείωσε πως στόχος της οικογένειας είναι να μάθει τι ακριβώς έγινε. «Δεν θα είναι εύκολο το έργο. Πρέπει όμως να δούμε τι έχει γίνει ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες εκεί που πρέπει» είπε.
Με έξοδα του δήμου Δερόπολης η κηδεία

Συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δερόπολης, στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες και αποφάσισε να καλυφθούν από τον δήμο τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο δήμος Δρόπολης θα τοποθετήσει μικροφωνική κατά τη διάρκεια της κηδείας ενώ ο ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας θα απαγγείλει επικήδειο λόγο μαζί με ένα μοιρολόι που του ζήτησε η μάνα του Κωνσταντίνου.

Στο "στόχαστρo" των Βορειοηπειρωτών ο Νίκος Φίλης

Την οργή Βορειοηπειρωτών προκάλεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τις δηλώσεις του για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρρωτών είπε χαρακτηριστικά: "Στην ιστορία της Ελλάδας έχουν υπάρξει ήρωες και Εφιάλτες. Αυτός ανήκει σ αυτήν την κατηγορία των Εφιαλτών, απαξιώ να του απαντήσω, ο τύπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης