Βόρεια Ήπειρος

Προκλητικοί και θρασύτατοι οι Αλβανοί: Νέα κλήση της ελληνίδας πρέσβειρας στο Αλβανικό ΥΠΕΞ - Διάβημα διαμαρτυρίας από τους δολοφόνους

Σε διάβημα διαμαρτυρίας(!!) προς την ελληνίδα πρέσβη προχώρησε το αλβανικό ΥΠΕΞ, την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα ανύπαρκτη.

Έφτασε η στιγμή να πάρει θέση ο πρωθυπουργός και να προβεί στις απαραίτητες κυρώσεις κατά των δολοφόνων του εθνομάρτυρα Κατσίφα. 

Ως πότε θα κρατήσουν τη σιωπή τους οι κυβερνητικοί;

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη για δεύτερη φορά την Τετάρτη (31/10), λίγες μόνο ώρες μετά την κλήση της την Τρίτη (30/10), η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, στην ελληνίδα πρέσβειρα έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσία στο Βουλαράτι» σχολιάζουν τα ΜΜΕ της γείτονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ