Εθνικά θέματα

Δένδιας στην 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία: Θα υπάρξουν βήματα προς τον ευρωπαϊκό στρατό

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε, σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, την έδρα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Απόσπασμα Συνταγματάρχη Διαλέτη» το οποίο βρίσκεται στην 'Ασσηρο Θεσσαλονίκης. 

Τον υπουργό συνόδευσε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Παρόντες ήταν επίσης, ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης και ο διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από το διοικητή της, ταξίαρχο Στυλιανό Μαυρόπουλο, σχετικώς με την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μεραρχίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στη συνέχεια ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό, καθώς και την άρτια εκπαιδευτική τους ικανότητα.

Μιλώντας στα στελέχη, ο κ. Δένδιας είπε μεταξύ άλλων ότι στην πραγματικότητα «είστε η "βιτρίνα" μας στο εξωτερικό».

«Είχαμε χθες Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Έχει υπάρξει μία τεράστια συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα, αυτό θα εξελιχθεί τα χρόνια που έρχονται, θα υπάρξουν βήματα προς τον ευρωπαϊκό στρατό, τον ευρωπαϊκό αμυντικό βραχίονα. Το επιβάλλει η ανάγκη και θα γίνει» συμπλήρωσε.

«Η δική μας παρουσία στο εξωτερικό μάς καθιστά σημαντικό παράγοντα σε αυτήν την πορεία. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στελέχη που να μετέχουν σε αυτή την πορεία ευρωπαϊκής άμυνας και επίσης οι αντιλήψεις οι δικές σας, του Ελληνικού Στρατού δηλαδή, να δημιουργήσουν σε ένα μεγάλο βαθμό, όσο αυτό είναι δυνατό, και το πλαίσιο» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...