Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη από τον δικηγόρο της Soukos Robot: "Αν η Τουρκία κάνει το μοιραίο λάθος στο Αιγαίο τότε θα αντιληφθεί τι εστί Κώστας Σούκος”

Σύμφωνα με τοπικό ΜΜΕ, κατά του ελληνικού κράτους κινήθηκε ο Λαρισαίος επιχειρηματίας οπλικών συστημάτων Κώστας Σούκος για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη η εταιρεία του από την επέλαση του “Daniel” προ μηνών στη Θεσσαλία, με το κόστος της καταστροφής για τη SOUKOS ROBOTS S.A. να ξεπερνά τα 160 εκατομμύρια ευρώ!

Ο χώρος παραγωγής προηγμένων τεχνολογιών, όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας καταστράφηκε μέσα σε λίγα λεπτά από την πλημμύρα στις εγκαταστάσεις της SOUKOS ROBOTS στο 9ο χλμ της Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σούκος με δήλωση του πάντως ανέφερε ότι η εταιρεία δουλεύει κανονικά παρά τις μεγάλες ζημιές από την πλημμύρα.

Μιλώντας στο tinealarissa ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της Soukos Robots, κ. Στέλιος Σούρλας ανέφερε τα εξής:

“Μετά την καταστροφική πλημμύρα Daniel, έλαβα εντολή να κινηθώ Ποινικώς και Αστικώς εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και παντός υπευθύνου για την πλημμύρα η οποία προκάλεσε ζημία ύψους άνω των 160 εκ. ευρώ στην εταιρεία SOUKOS ROBOTS S.A.

Παράλληλα η εντολή την οποία έχω λάβει από τον Πρόεδρο της εταιρείας Κωνσταντίνο Σούκο είναι να κινηθώ νομικά έναντι όσων Ελληνικών sites προχώρησαν σε δυσφήμηση της εταιρείας αναφέροντας ότι πτώχευσε, κάτι το οποίο είναι άκρως ψευδές και συκοφαντικό.

Προς απογοήτευση όλων αυτών, η εταιρεία SOUKOS ROBOTS S.A. είναι πανίσχυρη και ακμαία όσο ποτέ παρά την εκτεταμένη ζημία στις εγκαταστάσεις της. Όσον αφορά τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία βιάστηκαν να χαρούν, το μήνυμα είναι ένα: “Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση αποφασίσει να σοβαρευτεί και να εκτιμήσει και αξιοποιήσει το μυαλό και την τεχνολογία αυτού του ανθρώπου, κορυφαίου στην Παγκόσμια Αμυντική Βιομηχανία, με πιστοποιήσεις από την Αμερικανική Κυβέρνηση κλπ, και αποφασίσει η Τουρκία να κάνει το μοιραίο λάθος στο Αιγαίο και κινηθεί εναντίον της Ελλάδος, τότε θα αντιληφθεί τι εστί Κώστας Σούκος…!”

Εδώ η συνέντευξη του κ. Σούκου στο OPEN: Εδώ 

 

Τζάμπα χάρηκαν οι Τούρκοι-Σούκος: Ζούμε και βασιλεύουμε και έχω παραγγελία για 140 ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥΣ στο εξωτερικό

Σύμφωνα με άρθρο μας στο Pentapostagma.gr , είχαμε αναφέρει ότι ο κ. Σούκος “συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα κατασκευής του ΜΙΝΏΤΑΥΡΟΥ και άλλων συστημάτων, για τα οποία έχει γραπτή παραγγελία 140 συστημάτων με απαίτηση την μεταφορά τεχνολογίας”, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει βέβαια.

Ποιοι όμως είναι αυτοί που βάζουν τρικλοποδιές σε μια ελληνική εταιρεία με τεχνολογία αιχμής, και πως θα πρέπει να αντιδράσουμε ως κράτος;

Ο ανταγωνισμός σε αυτού του είδους τα οπλικά συστήματα, παρεμβολής drone, συστήματα laser και πολλά εμπίπτουν στο πλαίσιο όχι μόνο του εταιρικού ανταγωνισμού, αλλά και στον τομέα της βιομηχανικής κατασκοπείας.
Πρόκειται για έναν αδυσώπητο “πόλεμο” στον οποίο ξένες εταιρείες και κυβερνήσεις κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, με κάθε τρόπο.

Χωρίς να πούμε πολλά, και επικαλούμενοι δηλώσεις του κ, Σούκου, αναφέρουμε ότι το υπουργείο Άμυνας και προστασίας του Πολίτη, καθώς και το ΓΕΕΘΑ, είναι κοντά πολύ κοντά στην εταιρεία και όλα θα μπουν σε σειρά σε μέλλοντα χρόνο.

Το θέμα ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση ότι για την εταιρεία Soukos Robot, υλοποιείται πλειστηριασμός αγροτεμαχίου επί του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο κατασκευής ρομποτικών μηχανημάτων της εταιρείας.

Σύμφωνα με ελληνικό ΜΜΕ “ο πλειστηριασμός αναρτήθηκε χθες και θα υλοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2023, και αφορά ένα αγροτεμάχιο στο 9ο χλμ. ΠΕΟ Λάρισας – Θεσσαλονίκης, συνολικής έκτασης 38.467 τ.μ., μετά του επ’ αυτού βιομηχανικού συγκροτήματος.

Ποια είναι η εταιρεία που καινοτομεί στο τομέα των όπλων λέιζερ

Στην έκθεση Defea 2021, είχε παρουσιαστεί  το Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας (High Energy Laser Weapon) που ανέπτυξε με την εταιρεία του Soukos Robots και υπόσχεται τη μεταφορά ενέργειας με ταχύτητα φωτός.

Μεταξύ των επαναστατικών χαρακτηριστικών του όπλου είναι ότι δεν επηρεάζεται από τη βαρύτητα, ενώ επιτρέπει την παθητική ανίχνευση και αποθήκευση στόχων, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θαλάσσιων σκαφών, πυραύλων και ελικοπτέρων.

«Πρόκειται για λέιζερ ρομποτικό οπλικό σύστημα που πραγματοποιεί εκπομπή φωτονίων από 5 έως 20 χιλιόμετρα. Διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης. Έχει αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα προσβολής ανά στόχο ανά δύο με τρία δευτερόλεπτα», είχε αναφέρει ο κ. Σούκος.

«Κατασκευάστηκε με σκοπό να καταρρίπτει τα drones. Σήμερα ο πόλεμος χάνεται ή κερδίζεται από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Άρα το μέλλον είναι τα όπλα λέιζερ», είχε προσθέσει.

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα στην οποία αναπτύσσονται εταιρείες αυτού του επιπέδου για πολλούς και διαφόρους λόγους, ελπίζουμε όμως να γίνει κάποτε ώστε να γίνουμε αυτάρκης ως έθνος από κρίσιμη τεχνολογία αιχμής για πολλές αποστολές τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του πολιτικού τομέα.

Ελπίζουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση η πολύχρονη έρευνα, το προσωπικό και τα επιτεύγματα να βρουν ανταπόκριση από τον ελληνικό Στρατό, και να τον ενισχύσουν πολύ σύντομα, για το καλό του Έθνους μας.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...