Εθνικά θέματα

ΓΕΕΘΑ: Επαναπρογραμματίζεται η άσκηση «Αίσιος Οιωνός – 23» λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η άσκηση αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «Παρμενίων – 23», από 3 έως 7 Νοεμβρίου, στο πεδίο βολής και Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος», στο Διδυμότειχο, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Ο επαναπρογραμματισμός της άσκησης αποφασίσθηκε αφού ελήφθη υπόψη σχετική προειδοποίηση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – μετά από σχετική εισήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος – ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι προκλήσεως πυρκαγιάς, εξ αιτίας των πραγματικών πυρών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση της ασκήσεως, λόγω των καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή επί αρκετούς μήνες (υψηλές τιμές θερμοκρασίας, χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας και παρατεταμένη απουσία βροχοπτώσεων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνεται ότι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να διεξαχθούν κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων – 23», θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτισμός 0

Σκοπιανή καθηγήτρια: Η αδικία που γίνεται στη ''Μακεδονία'' είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα! Με τα λίγα κλεμμένα αντικείμενα από την Ακρόπολη

''Μεγαλύτερη αδικία είναι αυτό που έκανε η Ελλάδα στη ''Μακεδονία'', δημεύοντας μια μεγάλη έκταση, με όλα τα μνημεία...