Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας - Με νέες κινήσεις θα ενισχύσουμε τα κέρδη της Τουρκίας

Δήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας μεταξύ αλλων πως «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας, με στόχο μια ισχυρή Τουρκία στο πεδίο και στο τραπέζι».

Παράλληλα, προσθεσε ότι «υπερασπιζόμενοι αποφασιστικά τα δικαιώματα που κερδίσαμε μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης, θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας μας με νέες κινήσεις».

Αναλυτικά η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν:

«Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία καμπής στην ιστορία μας. Η βούληση του αγαπημένου μας έθνους για πλήρη ανεξαρτησία φάνηκε πολύ έντονα κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Παρά την ανέχεια και τις αδυναμίες, αυτή η βούληση, που οδήγησε τον πόλεμο της ανεξαρτησίας μας στη νίκη, εξακολουθεί να μας καθοδηγεί, να φωτίζει το δρόμο μας και να μας εξοπλίζει με αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε ενώπιον των δυσκολιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλληλεγγύη που επέδειξε το κράτος και το έθνος μας μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, την «καταστροφή του αιώνα», είναι το τελευταίο και απτό παράδειγμα. Η πιο σημαντική πηγή δύναμης και έμπνευσής στο όραμά μας για τον «αιώνα της Τουρκίας», που ξεκινήσαμε να οικοδομούμε τη νύχτα της 28ης Μαΐου, είναι η αγάπη του έθνους μας να ζει στην πατρίδα του με αξιοπρέπεια, ελευθερία και υπερηφάνεια.

Ως μέλη ενός έθνους που απέκρουσε πολλές επιθέσεις, ξεπέρασε πολλά εμπόδια και ξεπέρασε πολλές προδοσίες στο ένδοξο παρελθόν χιλιάδων ετών του, ελπίζω να κάνουμε μαζί πραγματικότητα τον «αιώνα της Τουρκίας». Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας, με στόχο μια ισχυρή Τουρκία στο πεδίο και στο τραπέζι.

Υπερασπιζόμενοι αποφασιστικά τα δικαιώματα που κερδίσαμε μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης, θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας μας με νέες κινήσεις.

Στην 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, τιμώ τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Μουσταφά Κεμάλ, των συμπολεμιστών του και όλων των μαρτύρων μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...