Εθνικά θέματα

Σάμος: Νέα διάσωση μεταναστών από Έλληνα ψαρά μετά από ναυάγιο

Διάσωση μεταναστών στο Αιγαίο και συγκεκριμένα, στη Σάμο από Έλληνα ψαρά, στο «φως» της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, φαίνονται δύο άτομα να είναι στη θάλασσα και να προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί κολυμπώντας ενώ εκείνη την ώρα τους αντιλαμβάνεται ένας Έλληνας ψαράς ο οποίος αμέσως τους βοήθησε και τους έβαλε στο σκάφος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Τρία μίλια από ένα νησάκι που λέγεται Σαμιοπούλα, εντόπισα δύο ανθρώπους ναυαγούς. Δεν ήξερα τι ήταν στην αρχή. Πήγα κοντά και τους είδα» περιέγραψε ο Έλληνας ψαράς.

Όπως εξήγησε, «η κύρια η μία ήταν έγκυος, είχαν τις δυνάμεις τους, δεν ήταν χάλια χάλια. Δεν ξέρω πόσες ώρες κολυμπούσαν. Τους ανέβασα στο σκάφος και ενημέρωσα το Λιμεναρχείο, έδωσα το στίγμα μου. Ήρθαν αμέσως».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις τακτικές που ακολουθούν οι διακινητές: «Αυτοί έρχονται, τους αφήνουν και φεύγουν. Άλλη φορά τους βάζουν με το ζόρι, με όπλα τους απειλούν και τους βάζουν στη βάρκα. Τους λένε ''να πάτε εκεί''. Και αυτοί δεν ξέρουν πού πάνε. Γιατί μόλις τους έβαλα στη βάρκα, με ρώτησαν αν είναι Τουρκία και τους λέω πως δεν είναι Τουρκία αλλά Ελλάδα!»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ