Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εύβοια: 20 οι νεκροί μετανάστες στο Στενό του Καφηρέα

Μάλιστα, εκφράζονται περαιτέρω φόβοι, με δεδομένο πως κατά δήλωση διασωθέντων, στο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε νοτιοανατολικά της βραχονησίδας Μανδηλού, στο στενό του Καφηρέα, επέβαιναν περί τα 68 άτομα.

Το πρωί είχε ανασυρθεί από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ο πρώτος νεκρός της τραγωδίας, στη διάρκεια της συνεχιζόμενης ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Περισυλλέχθηκε από τους λιμενικούς και μεταφέρθηκε στο «Διόκλειον» Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, σώος εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού άλλος ένας άνδρας, που παρελήφθη από πλωτό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο.

Επιπλέον, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καρύστου, εντόπισαν καλά στην υγεία του ακόμα έναν αλλοδαπό, στην περιοχή Μπουρού και τον μετέφεραν στην Κάρυστο.

Χθες το μεσημέρι παραπλέον φορτηγό που είχε δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. να συμμετάσχει στην επιχείρηση εντόπισε σώο άλλον έναν αλλοδαπό, τον οποίο περισυνέλεξε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τον μετέφερε στην Κάρυστο.

Κανείς εκ των διασωθέντων δεν φορούσε σωσίβιο.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Καρύστου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ