Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

"Τσουνάμι" στην Τουρκία για την φανέλα του Πατριάρχη: Οι Έλληνες, οι Γεωργιανοί και οι Πόντιοι λομπίστες και το σχέδιο για επαναπατρισμό σε τουρκικά εδάφη

Ντόμινο με απρόβλεπτα επακόλουθα καταγράφεται μετά την αποκάλυψη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για τις επιπτώσεις που είχε η δωρεά της ποδοσφαρικής φανέλας στον Οικουμενικό Πατριάρχη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέραμε και χθες οι αντιδράσεις είναι εντονότατες σχετικά με τον όρο "Οικουμενικός" που δεν αναγνωρίζεται στην Τουρκία. Ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος στην μικρή προσλαλιά του στο μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά μίλησε για ενότητα των λαών .

 “Ας προστατέψουμε και ας αναπτύξουμε αυτή την ουσιαστική κουλτούρα αλληλεγγύης, ας γνωριστούμε καλύτερα, ας αγαπήσουμε τους ανθρώπους, ας μετρήσουμε διαφορετικούς πολιτισμούς. Ας γίνουν αυτά τα χώματα παράδειγμα, ας εμπνευστούν οι γύρω χώρες. Η ανθρωπότητα έχει το δικαίωμα να αισθάνεται γαλήνη και ασφάλεια και έχει ανάγκη να είναι ευτυχισμένη” ανέφερε. 

Σύλλογοι, αρθρογράφοι και διαφόρων ειδών αξιωματούχοι έχουν τοποθετηθεί με σκληρές ανακοινώσεις. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι στη «Σύμβαση Ανταλλαγής Τουρκικών και Ελληνικών Πληθυσμών» που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στις 30 Ιανουαρίου 1923, δεν υπήρχε καμία διάταξη σχετικά με το καθεστώς του Πατριαρχείου.

Υπάρχουν όμως και πιο ακραίες αναφορές. 

O αρθρογράφος και αναλυτής Arslan Bulut δίνει στο θέμα άλλη, επικίνδυνη διάσταση. 

Μιλάει ξεκάθαρα για σχέδιο από λόμπι Ελλήνων, Γεωργιανών και Ποντίων! 

Σύμφωνα με τα γραφόμενά του: 

"Η κυβέρνηση του AKP άνοιξε την Αγία Σοφία για λατρεία ως τζαμί, αλλά επιτρέπει στους Ορθόδοξους στο μοναστήρι Σουμελά της Τραπεζούντας και στους Αρμένιους να τελούν ένα τελετουργικό μια μέρα το χρόνο στην εκκλησία Akdamar στο Βαν.

Οι χριστιανοί λένε «ημερομηνία της αναλήψεως της Θεοτόκου» , αλλά η 15η Αυγούστου είναι η ημερομηνία κατάκτησης της Τραπεζούντας και η ίδια ημέρα και εβδομάδα έχει επίσης ανακηρυχθεί στην Ελλάδα ως «ημέρα και εβδομάδα της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων». ..."

Αφού περιγράφει όσα έγιναν στο αεροδρόμιο εγκαλεί και την διοίκηση της Τραμπζονσπόρ για την «οικουμενική φανέλα».

Κατόπιν επικαλείται τον Murat Çalık , ο οποίος έγραψε ένα μακροσκελές μήνυμα στο Twitter. O προαναφερόμενος Είναι Τούρκος πολιτικός. Σήμερα είναι δήμαρχος της περιοχής Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης και σχολίασε σχετικά:  « Όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήρθε στην Τραπεζούντα, η Trabzonspor του έδωσε τη φανέλα του «Οικουμενικού Πατριάρχη» με την επιγραφή της Trabzonspor. Οι Έλληνες, οι Γεωργιανοί και οι Πόντιοι λομπίστες σε αυτό πρέπει να γνωρίζουν ότι το ύπουλο σχέδιό τους δεν θα λειτουργήσει!».

https://youtu.be/uuj0Y72bnoo

Ο αρθρογράφος και αναλυτής Arslan Bulut συνεχίζει : 

"Λοιπόν, υπάρχουν πραγματικά τέτοια λόμπι στην Τραμπζονσπόρ; Γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει να γίνονται τέτοιες ψυχολογικές επεμβάσεις; Επίσης, γιατί η διοίκηση της Τραμπζονσπόρ μετέγραψε δύο Έλληνες παίκτες εν γνώσει της για τις διεκδικήσεις της γενοκτονίας του Πόντου στην Ελλάδα; Δεν έχουν μείνει άλλοι παίκτες στον κόσμο;

Ο Βαρθολομαίος , κρατώντας ένα δικέφαλο φίδι στο χέρι του, είπε: "Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα πρέπει να επιτρέψει στους Χριστιανούς να ζήσουν ξανά σε περιοχές όπου ζούσαν προϋπάρχουσες χριστιανικές κοινότητες στην Ανατολία. Εάν η ένταξη στην ΕΕ το κάνει δυνατό και οι Χριστιανοί επαν -εγκατασταθούν στις περιοχές όπου ζουν, τότε το Πατριαρχείο μπορεί επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά τις εκκλησίες σε αυτές τις περιοχές" , είπε.

Εν ολίγοις, στόχος του είναι μετά την εκτόπιση των Αρμενίων και των απογόνων των Ελλήνων που πήγαν στην ανταλλαγή πληθυσμών να επιστρέψουν στα πρώην εδάφη τους... Τώρα για αυτόν τον στόχο χρησιμοποιείται η φανέλα της Τραμπζονσπόρ! Ωστόσο, καθώς κατέβαινε από το αεροπλάνο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε για κάποιο λόγο ένα ίσιο ραβδί αντί για ένα δικέφαλο ραβδί σε σχήμα φιδιού.

Ο Πατριάρχης παρέδωσε το δικέφαλο φίδι σε όσους χρησιμοποίησαν το όνομα και τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...