Εθνικά θέματα

«Προγράμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΑΕ» για το Έτος 2022

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 υπεγράφη στο Abu Dhabi των ΗΑΕ το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – ΗΑΕ» (Military Cooperation Program) για το έτος 2022 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ Brigadier Staff pilot Mohamed Buti Obaid Al Mazrouei.

Το εν λόγω ΠΣΣ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως και σε αντίστοιχες των επιμέρους Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον, Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ηλεκτρονικού Πολέμου καθώς και μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Ανταλλαγή εκπαιδευομένων και επισκέψεων σε σχολές και πολυεθνικά σχολεία.
  • Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Με την υπογραφή του εν λόγω Προγράμματος επιβεβαιώνεται η διαρκώς αναβαθμιζόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των 2 Χωρών, ισχυροποιούνται περαιτέρω οι δεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεών μας και παράλληλα διευρύνεται το επίπεδο διαλειτουργικότητάς μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα και τα ΗΑΕ ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...