Εθνικά θέματα

ΕΟΤ: Σχέδιο για την προώθηση του στρατιωτικού τουρισμού στην Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση δρομολογεί συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση του λεγόμενου στρατιωτικού τουρισμού. Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο, τον Α' Αντιπρόεδρο Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιώνη και τον ειδικό σύμβουλο του Μουσείου Χρήστο Πετρέα για την προώθηση των στρατιωτικών. τουρισμού από τον ΕΟΤ.

Η πρωτοβουλία καλύπτεται από μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού – Αθλητισμού και Τουρισμού για την προώθηση αυτού του σχετικά νέου αλλά ταχέως αναπτυσσόμενου διεθνούς τύπου τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας για την ενίσχυση της προβολής τουριστικών μνημείων στρατιωτικού ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε η ένταξη 27 πολεμικών μουσείων και στρατιωτικών μνημείων της χώρας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ, καθώς και η προβολή τους σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. επίσης για τη δημιουργία διαδραστικής ενότητας στην εφαρμογή του ΕΟΤ για φορητές συσκευές. Ο ΕΟΤ θα διοργανώσει επίσης επισκέψεις δημοσιογράφων από το εξωτερικό σε περιοχές με πλούσια στρατιωτική ιστορία και μουσεία.

Η Ελλάδα διαθέτει μια σειρά από στρατιωτικά αξιοθέατα σε όλη τη χώρα, όπως μουσεία, μνημεία και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες όπου έχουν λάβει χώρα σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας, όπως μάχες, ναυμαχίες, σημαντικές συμφωνίες κ.λπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ