Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Εθνικά θέματα

ΗΠΑ: Το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα σε ακαδημαϊκούς

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα απένειμε η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε δύο διακεκριμένους Αμερικανούς ακαδημαϊκούς.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική Κατοικία στην Ουάσιγκτον, η κ. Παπαδοπούλου απένειμε εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα στον διακεκριμένο ιστορικό και καθηγητή Donald Kagan, καθώς και στη βυζαντινολόγο και διευθύντρια του Κέντρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες (UCLA), Sharon Gerstel. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παρασημοφόρησή τους έγινε ως αναγνώριση της προσφοράς τους στη μελέτη και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. Στο δείπνο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως η υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ. Επίσης, το «παρών» έδωσαν σημαντικοί πολιτικοί αναλυτές, όπως ο Robert Kagan του Ιδρύματος Brookings και ο Frederick Kagan του Ιδρύματος American Enterprise Institute, στελέχη σημαντικών ιδρυμάτων, όπως το Dumbarton Oaks του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς και διακεκριμένα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ