Εθνικά θέματα

Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία: Επιδόθηκε ο Ταξιάρχης του Φοίνικα στον Μπορίς Φόνκιτς

Τον διακεκριμένο παλαιογράφο και κωδικολόγο Μπορίς Φόνκιτς παρασημοφόρησε σήμερα η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.

Στον Μπορίς Φόνκιτς, με αφορμή την Ημέρα Φιλελληνισμού, απονεμήθηκε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Τον Ταξιάρχη του Φοίνικα στον κ. Φόνκιτς επίδωσε η πρέσβης μας στη Μόσχα, Κατερίνα Νασίκα.

Επίσης, επιδόθηκε και ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής στον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου της Ρωσίας για θέματα διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας Μιχαήλ Σβιντκόι.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εορτασμών, επιδόθηκε από τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο Ιωάννη Ραπτάκη, ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικα στον Πρόεδρο της κοινωφελούς οργάνωσης Anglo–Hellenic League Τζον Κίτμερ, ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής στον καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Cambridge Πολ Κάρτλεντζ και ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Φοίνικα στον καθηγητή στο London School of Economics Κέβιν Φέδερστοουν.

Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε σήμερα τρεις διακεκριμένους Αμερικανούς αρχαιολόγους.

Η κα Σακελλαροπούλου απένειμε το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα στον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cincinnati Jack L. Davis, στην επιστημονική συνεργάτη του Πανεπιστημίου του Cincinnati Sharon R. Stocker και στον επίτιμο διευθυντή Ανασκαφών Αρχαίας Κορίνθου Charles Williams.

«Θέλοντας να τιμήσουμε τη διαχρονική αξία του φιλελληνισμού, απονέμουμε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα σε τρεις διακεκριμένους Αμερικανούς αρχαιολόγους, τον Δρα Jack L. Davis, τη Δρα Sharon R. Stocker και τον Δρα Charles K. Williams» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...