Εθνικά θέματα

Η Ρωσία μεταφέρει τον πόλεμο στις ακτές των ΗΠΑ με δημιουργία βάσεων στην Κούβα

Η Ρωσία, είναι αποφασισμένη να μεταφέρει την στρατηγική πίεση από τα σύνορά της στην περιφέρεια και στις ακτές  των ΗΠΑ, απαντώντας κατ'αυτό τον τρόπο, στην πιθανή είσοδο της Ουκρανίας στη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία.

Γνωρίζοντα ςότι η σημερινή  Κυβέρνηση της Ουκρανίας πιέζει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ενταχθεί η χώρα επειγόντως στο ΝΑΤΟ, καταστρώνουν στρατηγικά σχέδια αποτροπής σε αυτήν την ένταξη.

Από την άλλη μεριά, η Ευρωπαική Ένωση, δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Κιέβου για την ένταξή του σε αυτήν.

Βέβαια για την Αμερική, είναι δέλεαρ η Ουκρανία, διότι η γεωγραφική της θέση της επιτρέπει να παίξει τον ρόλο του «κακού λύκου» με την Ρωσία, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση σύρραξης,  η εγγύτητα του Ρωσικού εδάφους θα επιτρέψει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ  να εισέλθουν στα εδάφη της Ρωσίας.

Η Ρωσία, μπορεί να βασιστεί μόνο στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι Ουκρανοί θα αλλάξουν την πολιτική τους, σε μια πιο φιλική και ανεξάρτητη προσέγγιση της κατάστασης.

Είναι αλήθεια, ότι στις συνομιλίες παρασκηνιακά, ορισμένοι  πολιτικοί του Κιέβου προσέφεραν στη Ρωσία «ανταλλαγή» , το Κίεβο,  να μην γίνει μέλος του ΝΑΤΟ  εάν η  Ρωσία εγκατέλειπε  την Κριμαία.

Αλλά αυτό, θεωρήθηκε εκ μέρους της Ρωσίας, ότι είναι διπλωματία της σφαίρας της «ουκρανικής πονηρίας». Εξ αυτού πιστεύουν, ότι με την Κριμαία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν ακόμη περισσότερο την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Διαμηνύουν παράλληλα, σε  Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, το παλιό ρητό «Το Κίεβο είναι η μητέρα των ρωσικών πόλεων».

Η Ρωσία έχει περισσότερες από μία επιλογές, για να ανταποκριθεί στην πιθανή είσοδο της Ουκρανίας στη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία. 

Ο στρατιωτικός παρατηρητής Viktor Baranets, γράφει για αυτό στην Komsomolskaya Pravda.

«Μία από αυτές είναι η  επιστροφή μιας στρατιωτικής βάσης στην Κούβα, καθώς  οι πύραυλοι  έχουν την δυνατότητα  να πλήξουν το Αμερικανικό έδαφος  μέσα σε ελάχιστα λεπτά». 

Πράγματι ο νεώτερος ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Zircon, πετά με ταχύτητα 11 χιλιάδων χιλιομέτρων ανά ώρα,  και ας μην ξεχνάμε, ότι η απόσταση από την Κούβα προς τις ΗΠΑ είναι μόνο 180 χιλιόμετρα.

O Zircon ίπταται με ταχύτητες μεταξύ 6.115 χ.α.ω και 7.400 χ.α.ω, δηλαδή, πέντε έως έξι φορές την ταχύτητα του ήχου!

Από αυτή την απόσταση, θα μπορούν να πλήξουν το αμερικανικό έδαφος μέσα σε ελάχιστα λεπτά. 

Αυτό σημαίνει, ότι θα μπορεί να διανύει 250 χλμ. σε λιγότερο από 2 λεπτά ή 150 χλμ. σε 1,1 λεπτά (67 δευτ.), πετώντας γρηγορότερα και από τη σφαίρα ενός όπλου!

Είναι γνωστό, ότι οι πύραυλοι  Zircon  μπορεί να μεταφερθούν και να εκτοξευθoύν,  από τα νέα στρατηγικά υποβρύχια SSBN Project 955A Borei-A και Β. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, έγινε η πρώτη εκτόξευση υπερ-υπερηχητικού πυραύλου Zircon από την φρεγάτα «Admiral Gorshkov» στη Λευκή Θάλασσα, νότια της Θάλασσας του Μπάρεντς στον Βόρειο Αρκτικό Ωκεανό

Το οπτικό υλικό, δείχνει τον πύραυλο να εκτοξεύεται από την φρεγάτα, προκειμένου να πλήξει τον στόχο του που βρισκόταν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο πύραυλος έπιασε ταχύτητα Mach 8.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα «Νιώθουν ικανοί ( ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ), να αποπειραθούν μεταφορά του πολέμου στα ρωσικά σύνορα, αναπτύσσοντας διάφορα όπλα σε Πολωνία, Ουκρανία και Βαλτική. Τώρα θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ».

Τέλος,  κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει  η Ρωσική πλευρά και εάν πραγματικά είναι στις προθέσεις της η δημιουργία Βάσεων, τόσο στην Κούβα όσο και στην Βενεζουέλα,  αλλά εάν  εξοπλίσει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις σε αυτήν την περιοχή, η κατάσταση θα αλλάξει  δραματικά και θα περάσουμε σε μία νέα περίοδο Ψυχρού Πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...