Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Aμερικανικό Υπουργείο Άμυνας: Η Ρωσία επιτέθηκε σε Αμερικανούς στρατιώτες με όπλα λέιζερ στη Συρία

Τα τελευταία χρόνια, περίεργοι τραυματισμοί στρατιωτικού προσωπικού και όχι μόνο (υπάλληλοι Πρεσβειών), ανησύχησαν το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο, παρέχοντας πληροφορίες, σχετικά με ύποπτες «επιθέσεις κατευθυνόμενης ενέργειας», εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων, με τη Ρωσία να θεωρείται πιθανή ύποπτη, ανέφερε η POLITICO την Πέμπτη.

Το Πεντάγωνο, ερευνά παρόμοια περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον του προσωπικού του σε όλο τον κόσμο, από πέρυσι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τέσσερις πρώην αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας που συμμετείχαν άμεσα στην έρευνα. 

Η έρευνα του Πενταγώνου ισχυρίζεται, ότι ο στρατός των ΗΠΑ που αναπτύχθηκε στη Συρία, υπέστη τραυματισμούς ως αποτέλεσμα των εικαζόμενων επιθέσεων, με αρκετούς στρατιώτες να έχουν εμφανίσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, ως αποτέλεσμα ενός περιστατικού στη Συρία το περασμένο φθινόπωρο.

Οι φερόμενες επιθέσεις, ώθησαν το Πεντάγωνο να ξεκινήσει έρευνα, με τους αξιωματούχους να πιστεύουν ότι η Μόσχα, βρισκόταν πίσω από τα περιστατικά, ανέφερε η POLITICO, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τα συμπτώματα που σχετίζονται με περιστατικά κατευθυνόμενης ενέργειας, θα μπορούσαν να έχουν άλλες αιτίες.

Σύμφωνα με ένα μέλος του Κογκρέσου που ενημερώθηκε για τα περιστατικά, το Πεντάγωνο πιστεύει, ότι υπάρχει ομοιότητα με ακουστικές επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων των ΗΠΑ στην Κούβα το 2016-2017.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα, υπέστησαν ένα σύνολο προβλημάτων υγείας, που συλλογικά περιγράφονται ως σύνδρομο Αβάνας, το 2016 και το 2017.

Παρόμοια ιατρικά σημάδια, αναφέρθηκαν μεταξύ των διπλωματικών υπαλλήλων των ΗΠΑ, στην Κίνα το 2018. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπέθεσε ότι οι διπλωμάτες θα μπορούσαν να είχαν εκτεθεί σε κάποια άγνωστη ακουστική επίθεση. Ωστόσο, δεν κατέληξε σε ένα οριστικό συμπέρασμα για το τι ακριβώς προκάλεσε το σύνδρομο.

Κατά καιρούς, εμφανίστηκαν κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, με τη Μόσχα να απορρίπτει επανειλημμένα όλους τους ισχυρισμούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ