Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Aιφνιδιασμός στην Άγκυρα: Επίσκεψη-''αστραπή'' Δένδια στο Κάϊρο

Σε μία σημαντική κίνηση προχωράει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, καθώς πρόκειται να μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Επισήμως τα θέματα που πρόκειται να συζητήσει ο κ. Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είναι οι διμερείς σχέσεις, τα συμπεράσματα από το Φόρουμ Φιλίας, καθώς επίσης πολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά θέματα. 

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και σύντομη συνομιλία με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, την Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία την ίδια ημέρα θα βρίσκεται στη Λευκωσία. Η κυρία Λουτ θα επισκεφθεί την προσεχή Τετάρτη και την Αθήνα, στο πλαίσιο των επαφών της πριν από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης, στις 27-29 Απριλίου, για το Κυπριακό.

Την στιγμή που η Τουρκία προπαγανδίζει περί δήθεν συμφωνίας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, ο Έλληνας Υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη-''αστραπή'' και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς είχε προηγηθεί λεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους Μητσοτάκη-Σίσι, όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επιβεβαίωσε πως οι δύο χώρες έχουν δυνατές σχέσεις, ενώ το καλύτερο το άφησε για το τέλος, καθώς ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι θέλει Ελλάδα και Αίγυπτος να συνεργαστούν σε στρατιωτικό επίπεδο! 

Δηλαδή στη συνάντηση Δένδια-Σούκρι, δεν θα συζητηθούν μόνο τα ενεργειακά, αλλά και η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες! 

Πριν από όλα αυτά όμως, είχαμε τις δηλώσεις  Τσαβούσογλου: 

''Με βάση την πορεία των σχέσεών μας, θα μπορούσαμε μετά από διαπραγματεύσεις να υπογράψουμε μία συμφωνία με την Αίγυπτο περί θαλάσσιων ζωνών'', δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γεωργιανό ομόλογό του Νταβίτ Ζαλκαλιάνι. 

Αμέσως ήρθε η απάντηση από την Αίγυπτο: 

Πηγές ανέφεραν στο Al-Arabiya ότι ''το Κάιρο δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο'' και ότι ''η Άγκυρα ζήτησε συνάντηση με το Κάιρο!'' 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες πλέον!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ