Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Οι Αιγύπτιοι υποκλίνονται στην Ελληνική ΠΑ: Ξεκίνησε η άσκηση ''ΜΕΔΟΥΣΑ''

Ξεκίνησε η άσκηση ''ΜΕΔΟΥΣΑ'', σύμφωνα με ανακοίνωση του Αιγυπτιακού ΥΠΕΘΑ. Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και τις πρώτες εικόνες. 

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, η ελληνική παρουσία τονίζεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς τα μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο από τους Αιγύπτιους. 

Με λίγα λόγια οι Αιγύπτιοι, σε ένδειξη σεβασμού, υποκλίνονται στην ανωτερότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκαλώντας "εγκεφαλικά" στην Τουρκία του Ερντογάν, στέλνοντάς του ταυτόχρονα μήνυμα, για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που τα τουρκικά μαχητικά δημιουργούσαν κάποιο πρόβλημα στην Α.Μεσόγειο και στα κοινά ενεργειακά σχέδια των κρατών της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γεγονός αυτό δείχνει πως η Αίγυπτος εμπιστεύεται με ''κλειστά μάτια'' τις ηγετικές ικανότητες της ΠΑ. 

Η ανακοίνωση:

''Μονάδες από τις αιγυπτιακές, ελληνικές και κυπριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει κοινές αεροναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο. Για πρώτη φορά, παρότι η άσκηση «Μέδουσα» διεξάγεται από το 2015, έχουμε τόσο διευρυμένο σχήμα με τη συμμετοχή της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.''

Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει, ότι η άσκηση έρχεται την περίοδο που υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις στη Μεσόγειο. Με αυτό τον τρόπο, ''φωτογραφίζουν'' ξεκάθαρα την Τουρκία οι Αιγύπτιοι! 

Δείτε εικόνες:   

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι είναι προβληματισμένοι με την άσκηση, καθώς δημοσιεύουν σε άρθρα τους, τα ''φονικά'' όπλα που διαθέτουν Ελλάδα, Αίγυπτος, Γαλλία και ΗΑΕ. 

Δείτε εικόνες:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...