ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Οι Δημοκρατικοί μπλοκάρουν την πώληση των F-35 στα ΗΑΕ

Μία εξέλιξη που ίσως θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή αποκαλύπτει το Foreign Policy. 

Σύμφωνα με αποκλειστικό του άρθρο, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι τα ΗΑΕ χρηματοδοτούν Ρώσους μισθοφόρους της Ρωσίας στη Λιβύη!
 
''Ο γενικός επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας διαπίστωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρηματοδοτούν μισθοφόρους του Ομίλου Wagner, την στιγμή που ο Trump σκοπεύει να πουλήσει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ΗΑΕ.'

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ''μυρίζει'' επέμβαση της Τουρκίας για άλλη μία φορά. Μπορεί Τραμπ και Ερντογάν να έχουν άριστες σχέσεις, όμως οι business, είναι business, για τον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο. 

Γιατί όμως έχουμε παρέμβαση της Άγκυρας; Στις (10/11) ανακοινώθηκε εκ μέρους της διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ότι εγκρίθηκε η πώληση 50 πολεμικών αεροσκαφών τελευταίας τεχνολογίας F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως επίσης και άλλου σημαντικού σε ποιότητα και ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού έναντι του ποσού των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να αναφερθεί ότι, πέραν των 50 αεροσκαφών τύπου F-35, στη σύμβαση μεταξύ ΗΠΑ-ΗΑΕ προβλέπεται και η πώληση 18 μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου MQ-9B με τα συνοδευτικά τους πυρομαχικά, ως επίσης και πρόσθετου οπλισμού συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει πυραύλους ακριβείας και ”έξυπνες βόμβες”. 
 
Αυτή η εξέλιξη ''θορύβησε'' την Τουρκία όπως φαίνεται.  

 

Τι αναφέρει έκθεση του Πενταγώνου σύμφωνα με το Foreign Policy 

 


''Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προφανώς βοηθούν την ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner στη Λιβύη. Οι ειδικοί υποπτεύονται εδώ και πολύ καιρό ότι τα ΗΑΕ ενδέχεται να χρησιμοποιούν ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες για να βοηθήσουν στην απόκρυψη του ρόλου τους στη σύγκρουση της Λιβύης. 


Η αποκάλυψη ότι Ρώσοι μισθοφόροι ενδέχεται να έχουν χρηματοδοτηθεί από έναν από τους στενότερους στρατιωτικούς συμμάχους της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, περιπλέκει την κατάσταση, καθώς οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ξεκινούν μια εκστρατεία για να αντιταχθούν στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση Τραμπ πώληση μαχητικών F-35 στα ΗΑΕ, αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων'', καταλήγει το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τώρα το Ισραήλ έβαζε βέτο στην πώληση των F-35 και άλλου σύγχρονου εξοπλισμού στον Αραβικό κόσμο, και έδωσε την έγκρισή του μόνον μετά την προώθηση - με πρωτοβουλία Τραμπ - της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων των δυο χωρών, κάτι που επιβεβαιώθηκε με ανταλλαγές επισκέψεων αξιωματούχων και το άνοιγμα πρεσβειών στις δυο χώρες.

Η επιχείρηση εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με σημαντικές αραβικές χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Σουδάν, η βελτίωση των σχέσεων με την Σαουδική Αραβία αλλά και η συνεργασία με την Αίγυπτο, διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο περιφερειακής ασφάλειας το οποίο φαίνεται να έχει απέναντι του όχι μόνο το Ιράν αλλά και την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...