Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Αιγύπτιοι: ''Υπό τουρκική κατοχή η Κων/Πολη''

Την στιγμή που ο Βαρθολομαίος ακόμα δεν έχει μιλήσει για την Αγία Σοφία και ο Κ. Μητσοτάκης απλά ζητάει την τιμωρία της Άγκυρας από την φιλότουρκη ΕΕ, οι Αιγύπτιοι όχι απλά τους ''βάζουν τα γυαλία'', αλλά παραδίδουν και μαθήματα πολιτικής. 

Ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, Σαούκι Αλάμ (Shawki Allam), ο οποίος είναι ένα πρόσωπο κύρους και με λόγο στον μουσουλμανικό κόσμο, πριν λίγες ημέρες προκάλεσε σοκ στην Άγκυρα, καθώς είπε το αυτονόητο: ''Η Κωνσταντινούπολη είναι υπό τουρκική κατοχή''. 

Έχετε ακούσει τέτοια λόγια από Έλληνα πολιτικό; Ποτέ! 

Μάλιστα χθες έδωσε μία νέα συνέντευξη, λέγοντας τα εξής για την Αγία Σοφία: 

''Εμείς, ως μουσουλμάνοι, έχουμε εντολή να διατηρούμε εκκλησίες. Ο Προφήτης Μωάμεθ πάντα συνιστούσε σε πολέμους να μην καταστρέφουν ναούς ή να σκοτώνουν μοναχούς'', δήλωσε ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Οι εκκλησίες και τα τζαμιά πρέπει να διατηρηθούν σε όλο τον κόσμο, όπως συνέβη σε ολόκληρη την ιστορία της Αιγύπτου'', είπε ο Μεγάλος Μουφτής, κάνοντας αναφορά και σε παλαιότερο θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) του Laith bin Saad Fakih της Αιγύπτου, ο οποίος έκρινε ότι οι εκκλησίες αποτελούν μέρος της αρχιτεκτονικής της γης στο Ισλάμ. 

Και όλα αυτά, την στιγμή που έρχονται νέες πληροφορίες για τον τρόπο που θα καλύψουν οι Τούρκοι τις αγιογραφίες. 
 
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, μιλώντας στο κανάλι NTV, προχώρησε νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Αγιά Σοφιά ως τζαμί.

Όπως είπε ο Ιμπραήμ Καλίν, οι αγιογραφίες θα καλύπτονται με κουρτίνες. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας έκανε ειδική αναφορά, μάλιστα, σε φωτογραφίες της Παναγίας και του Αρχάγγελου Γαβριήλ οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται στην κατεύθυνση της Μέκκας, προς τα εκεί, δηλαδή, που πρέπει να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι.

Αυτό που δεν διευκρίνισε είναι αν το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες αγιογραφίες για τις οποίες είπε ότι δεν αποτελούν εμπόδιο για την προσευχή των μουσουλμάνων. 

Ο Βαρθολομαίος που είναι;  

https://twitter.com/Aksam/status/1284962474320691202

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...