Εθνικά θέματα

Γ. Τράγκας: Η χρονιά του Χοίρου φεύγει ενώ εποικίζεται η Ελλάδα με κάθε καρυδιάς καρύδι! Πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι πολέμου στο Αιγαίο

Σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο η εκτελεστική εξουσία δέρνει και την «πληρώνουν» οι αστυνομικοί μας. Θέλουν την αστυνομία να επεμβαίνει και μετά την κατηγορούν.

Λόγω μνημονίου οι αστυνομικοί δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση και μέσα για να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης “δέρνουν” όλο τον κόσμο. Η εξουσία θέλει να εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη. Οι αριστερές προοδευτικές κυβερνήσεις έδερναν ως φασίστες, γραφικούς, ακροδεξιούς τους διαδηλωτές.

Όταν κάθεται στην καρέκλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αλλάζει συμπεριφορά επειδή απολογείται στον πρωθυπουργό. Συνήθως ξεφεύγει από τα όρια της κατάχρησης εξουσίας λόγω των ενεργειών των αστυνομικών. Στην Ευρώπη θεωρείται συνηθισμένο περιστατικό αυτό που έγινε στο Κουκάκι με την απομάκρυνση παράνομων διαμενόντων σε κτίριο. Ο Χρυσοχοίδης πρέπει να λάβει τα μέτρα του για να μην έχουμε μάρτυρες. Να υπάρξει ευνομία, στοιχειώδης ασφάλεια και δικαιοσύνη. Στις πλάτες της αστυνομίας έχει «πέσει» και το μεταναστευτικό και η αντιπολίτευση οφείλει να το καταλάβει και να μην προβαίνει σε φαιδρές δηλώσεις. Όλοι έχουν δείρει τους πολίτες κατά καιρούς.

Η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι οι πολίτες ακόμη εμπιστεύονται τον Μητσοτάκη, αλλά ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά. Ο καλός γείτονας άρχισε να μεταφέρει στρατεύματα στη Λιβύη. Ο Ερντογάν έχει ανοίξει όπως ο Αδόλφος πολλά μέτωπα. Πρέπει Έλληνες, Ισραηλινοί, Κύπριοι και Αιγύπτιοι να του δείξουν ότι δεν μπορεί να τα βάλει με όλους. Πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι πολέμου στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η χρονιά του Χοίρου -σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο- φεύγει ενώ η Ελλάδα εποικίζεται με κάθε καρυδιάς καρύδι. Έρχεται ο Αρουραίος το 2020. Το 2019 μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση και μια αβεβαιότητα. Μας έλεγαν για κανονικότητα, ότι θα δραπετεύσουμε από τα μνημόνια. Οι τσέπες των Ελλήνων παραμένουν άδειες, οι φόροι τους ξεζουμίζουν, ο ΕΝΦΙΑ βαραίνει τα σπίτια μας και χιλιάδες από αυτά βγαίνουν στο “σφυρί”. Οι δείκτες της ανεργίας δεν βελτιώθηκαν. Οι νέοι δουλεύουν για 300-400 ευρώ. Αρκετοί φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν ένα καλύτερο μισθό και αύριο.

Είμαστε πλέον ένας λαός διασποράς, ξεριζωμένος από το μνημόνιο. Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της και μετατρέπεται σε χώρα γερόντων. Οι πολίτες με το ζόρι στέκονται στα πόδια τους, οι μισθοί και οι συντάξεις «ψαλιδίστηκαν» τόσο πολύ ώστε τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...