Εθνικά θέματα

Διεύθυνση Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ και Διαπιστευμένοι Δημοσιογράφοι. Μια άριστη σχέση συνεργασίας χωρίς λογοκρισία και φίμωση

Κανένας δεν θα πρέπει να υποδεικνύει στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πως θα κάνει τη δουλειά της.

Αφορμή για το σχολιασμό μας, δόθηκε από την ομιλία κατώτερου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, "χακί" συνδικαλιστή - "συμβούλου" στο γραφείο του υπουργού - για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Οι απόψεις που ακούστηκαν σε ημερίδα, η οποία έγινε με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων από κόμματα της αντιπολίτευσης και την Ένωση Συντακτών, αναφέρει το kranosgr.

του Ηλία Προύφα

Η ομιλία όπως είναι γνωστό, έγινε σε συνδικαλιστική ημερίδα, στην οποία το υπουργείο ούτως ή άλλως δεν εμπλέκεται. Γενικότερα κανείς συνδικαλιστής ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν έχει δικαίωμα να υποδεικνύει στο υπουργείο, πως θα κάνει τη δουλειά του με τους Δημοσιογράφους.

Δεν έχει καμία αρμοδιότητα κανείς για κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η γραμμή για τους πάντες από τη Δνση Ενημέρωσης, όπως μας τονίστηκε, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, πριν πέντε μήνες. Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε συνδικαλιστής, είτε πολιτικός, ή οποιοσδήποτε άλλος που πιθανόν να θελήσει να παρέμβει ή να υποδείξει, δεν θα εισακουστεί. Η τοποθέτηση τελικά πριν 5 μήνες ήταν προφητική...

Επειδή όμως άνοιξε μεγάλη κουβέντα για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο άμυνας, θα αφήσουμε στην άκρη τις όποιες απόψεις ακούστηκαν, καταθέτοντας μόνο τη δική μας μαρτυρία, για το τι ακριβώς συμβαίνει δημοσιογραφικά εντός του Πενταγώνου.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει δείξει πραγματικά δείγματα γραφής.

Με επικεφαλής ως Διευθυντή, έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο, το Μάνο Πιτσιδιανάκη, ο οποίος μαζί με τον Αν. Διευθυντή Χάρη Λαζαρόπουλο, γνωρίζουν από "μαχόμενη" δημοσιογραφία, έχοντας χιλιάδες ένσημα στην πλάτη τους από τον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν το καλύτερο στον τομέα της ενημέρωσης, που θα μπορούσε να έχει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η σχέση τους με όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, έντιμη και καθαρή. Δε ζήτησαν και δεν επέβαλαν ποτέ λογοκρισία.

Το τηλέφωνό τους είναι πάντα ανοιχτό και στη διάθεση των συναδέλφων, όλο το 24ωρο, κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές.

Με αυτούς τους ανθρώπους συνεργαζόμαστε και έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνουμε και να μας κρίνουν. Ούτε μας χαρίζονται, ούτε τους χαριζόμαστε. Ποτέ εξάλλου δε ζητήθηκε κάτι τέτοιο από καμία πλευρά...

Στους 5 μήνες ανάληψης των καθηκόντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ του Νίκου Παναγιωτόπουλου, χωρίς έπαρση και αλαζονεία, η Διεύθυνση Ενημέρωσης βαδίζει σωστά κάτι που είναι γνωστό εκτός από τους Δημοσιογραφικούς κύκλους και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το καταθέτουμε και το υπογράφουμε, γιατί κάτι κι εμείς γνωρίζουμε... και αυτό το κάτι, τυχαίνει να το γνωρίζουμε καλά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ