Τεχνολογία

Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ Apollo θέλει να γίνει «το iPhone των ρομπότ»

Η αμερικανική εταιρία Apptronik παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo, κάνοντας τη μετάβαση από εξωσκελετούς και έρευνα σε δίποδη κίνηση για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, στο χώρο της εμπορικής διάθεσης ρομπότ.

Το ρομπότ Apollo έχει ύψος 1.72m και ζυγίζει 72.5 κιλά. Μπορεί να σηκώσει φορτία βάρους 25 κιλών, ενώ η αποσπώμενη μπαταρία του διαρκεί για 4 ώρες εργασίας.

 

Προορίζεται αρχικά για εργασίες σε αποθήκες. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα και το Apollo και χρησιμοποιώντας αντίληψη όρασης επιβραδύνει τις κινήσεις του όταν πλησιάζουν άνθρωποι, ενώ διαθέτει και μηχανισμό ασφαλείας για να περιοριστεί η ζημιά αν πέσει. Σκοπός είναι να χρησιμοποιείται σε περιβάλλον που εργάζονται άνθρωποι, όντας συνεργατικό και να αναλαμβάνει “βαρετές, βρώμικες και επικίνδυνες δουλειές”.

Η Apptronik όμως έχει σχέδια για τα ρομπότ της και πέρα των..επίγειων εργασιών.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ρομπότ τα οποία θα κάνουν όλα όσα δε θέλουμε να κάνουμε εμείς και κάποια μέρα να εξερευνήσουν τη Σελήνη, τον Άρη και ακόμα παραπέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί για υπερ-εξειδικευμένα ρομπότ που εκτελούν μία εργασία, η Apptronik θέλει το Apollo να γίνει “το iPhone των ρομπότ”.

Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ρομπότ το οποίο θα μπορεί να κάνει χιλιάδες διαφορετικά πράγματα. Να είναι μόλις μία αναβάθμιση λογισμικού μακριά από το να κάνει μία νέα εργασία ή να υιοθετήσει μία νέα συμπεριφορά.

Το Apollo θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2024, αλλά η τιμή του δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Εκτιμάται όμως πως θα στοιχίζει όσο ένα νέο αυτοκίνητο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ