Τεχνολογία

Αν δείτε αυτό στο σημάδι κινητό σας, σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να σας παρακολουθεί

Αν ποτέ χρησιμοποιείτε το κινητό σας και δείτε ξαφνικά μια πράσινη κουκίδα στην οθόνη πρέπει να δείξετε προσοχή, διότι σημαίνει πως κάποιος ίσως και να σας παρακολουθεί. 

Η πράσινη κουκίδα εμφανίζεται όταν η κάμερα ή το μικρόφωνο είναι ανοιχτά. Άρα αν εμφανιστεί ενώ δεν έχετε ανοίξει την κάμερα σημαίνει το παραπάνω, βέβαια κάποιες φορές εμφανίζεται και τυχαία όταν μιλάτε ή σε κάποιες εφαρμογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη DailyMail, είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε πότε γίνεται αυτό αφού με το Android 12 προστέθηκε η κουκκίδα ένδειξης απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα. Τις περισσότερες φορές, η πράσινη κουκίδα δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά αν υποψιάζεστε ότι σας κατασκοπεύουν, θα πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα, δήλωσε ο Jamie Akhtar, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της CyberSmart.

Πώς θα καταλάβετε αν σας παρακολουθούν 

Η πιο πιθανή αιτία είναι απλώς ότι έχετε δώσει σε μια εφαρμογή άδεια πρόσβασης στην κάμερα ή το μικρόφωνο σας, ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Ελέγξτε αυτό στην ενότητα «άδειες» των ρυθμίσεων της συσκευής σας.

Εάν δεν ισχύει αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί και χρησιμοποιεί λογισμικό υποκλοπής spyware για να παρακολουθεί τι κάνετε.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχει εγκατασταθεί λογισμικό υποκλοπής στο τηλέφωνό σας, ο Akhtar συνιστά να εκτελέσετε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού (ανοίξτε το Play Store, μετά πατήστε το προφίλ σας, μετά Play Protect και μετά Σάρωση). 

Αν το κινητό σας έχει παραβιαστεί, αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σας, αλλά μην το κάνετε από την ίδια συσκευήΈπειτα, επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ