Τεχνολογία

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τις ζωές μας;

Η ραγδαία άνοδος του ChatGPT αποτέλεσε τομή για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς επέτρεψε σε εκατομμύρια χρήστες, απλούς ανθρώπους, να πειραματιστούν με την τεχνητή νοημοσύνη και να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις εκπληκτικές δυνατότητές της.

Και όπως σημειώνει ο Felix Richter της Statista, ενώ υπάρχουν ακόμη περιορισμοί, το ChatGPT παρέχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, κάνοντας τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν πόσο μακριά έχει ήδη φτάσει η τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η Alphabet όσο και η Microsoft ονόμασαν τη στροφή προς την τεχνητή νοημοσύνη ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όταν ανακοίνωσαν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, μίλησε ακόμη και για μια επερχόμενη αλλαγή πλατφόρμας, αναφερόμενος πιθανότατα στις υπηρεσίες με δυνατότητα AI ως την επόμενη μεγάλη αλλαγή στην τεχνολογία μετά τη στροφή στα κινητά.


Αλλά τι περιμένουν τελικά οι καταναλωτές να αλλάξει λόγω της αυξημένης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και ποιοι τομείς της ζωής θα επηρεαστούν πιθανότατα τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια; Η Ipsos διεξήγαγε μια παγκόσμια έρευνα για το θέμα αυτό στα τέλη του 2021 και το παρακάτω διάγραμμα συνοψίζει τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...