Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

Πώς οι κυβερνοκατάσκοποι «παγιδεύουν» τα κινητά τηλέφωνα με ένα SMS (βίντεο)

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο βρίσκονται οι χρήστες των έξυπνων κινητών, αφού η παγίδευση τους μπορεί να γίνει ακόμη και με αποστολή ενός απλού μηνύματος και μάλιστα από αριθμό που μπορεί να υπάρχει στις επαφές του κινητού μας.

Μια κίνηση όλη κι όλη. Το πάτημα ενός απλού κουμπιού επάνω σε έναν φαινομενικά ακίνδυνο ηλεκτρονικό σύνδεσμο, αρκεί και τα προσωπικά μας δεδομένα γίνονται φύλλο και φτερό, βορά στις κακόβουλες προθέσεις άγνωστων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του χαώδους διαδικτυακού κόσμου.

Όσο απλή έχει κάνει τη ζωή μας η τεχνολογία, άλλο τόσο απλή υπόθεση είναι να την καταστρέψει. Ευαίσθητα δεδομένα, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, email, ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης βρίσκονται πλέον στο κινητό μας τηλέφωνο.

Μπορεί ωστόσο πολύ εύκολα να γίνουν όλα αυτά τα στοιχεία προσβάσιμα στα χέρια επιτήδειων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παγίδευση του κινητού μας μπορεί να γίνει πολύ απλά ακόμη και με την αποστολή ενός μηνύματος από αριθμό των επαφών μας, το οποίο περιέχει έναν επικίνδυνο σύνδεσμο.

Με το πάτημα αυτού του συνδέσμου, γίνεται η εγκατάσταση του λογισμικού και ξεκινά η παρακολούθηση η οποία περιλαμβάνει:

– Αρχεία κλήσεων
– Ιστορικό αναζήτησης ίντερνετ
– Αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης
– Επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, mail
– Ηχογράφηση κλήσεων
– Ακρόαση μικροφώνου από απόσταση
– Απομακρυσμένα στιγμιότυπα οθόνης

Τι πρέπει να προσέχουμε όμως για να μην επιτρέψουμε σε επιτήδειους να έχουν πρόσβαση στο κινητό μας τηλέφωνο; Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο τι επιτρέπουμε να εγκατασταθεί στο κινητό μας.

Έτσι ποτέ δεν κάνουμε κλικ σε άγνωστο ή περίεργο link. Αν παρατηρήσουμε ότι το κινητό μας δεν λειτουργεί σωστά, το επαναφέρουμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ενώ εάν παρατηρηθεί γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας θα πρέπει να προβληματιστούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προσέχουμε στο κινητό μας:

– Δεν κάνουμε κλικ σε άγνωστο ή περίεργο link
– Επαναφορά κινητού σε εργοστασιακές ρυθμίσεις
– Προσοχή στο γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας

Εάν έχουμε έστω και την υποψία ότι το κινητό μας τηλέφωνο έχει χακαριστεί, λύση στο πρόβλημά μας μπορούν να δώσουν μόνο εξειδικευμένοι τεχνικοί, οι οποίοι θα καθαρίσουν την συσκευή μας από το κακόβουλο λογισμικό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...