Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

Κίνα: Κατασκεύασε ρομπότ που μπορεί να διαβάζει το μυαλό των ανθρώπων

Η συσκευή, η οποία σαρώνει τα εγκεφαλικά κύματα και τη μυϊκή δραστηριότητα σχεδιάστηκε από το Intelligent Manufacturing Innovation Technology Center στο China Three Gorges University.

Οι επιστήμονες που δοκιμάζουν τεχνολογία φορητών συσκευών ανακάλυψαν ότι το ρομπότ μπορεί να κινηθεί ανιχνεύοντας τι περνάει από το μυαλό τους, χωρίς οι εθελοντές να πουν τίποτα ή να κάνουν σωματικές κινήσεις.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το ρομπότ μπορεί να ακολουθεί εντολές σχεδόν αμέσως και ότι αυτά τα συνεργατικά ρομπότ ή cobots θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια τεχνολογική ανακάλυψη.

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

Μελετώντας τα ευρήματα στο ακαδημαϊκό περιοδικό China Mechanical Engineering, ο επικεφαλής του έργου Dong Yuanfa έθιξε επίσης την πιθανότητα τα ρομπότ να δημιουργήσουν μια βιομηχανία.

Ο Dong είπε ότι το ρομπότ είχε περάσει εκατοντάδες ώρες εκπαίδευσης από εθελοντές. Το κάλυμμα κεφαλής φέρεται να εκτελούσε τις εντολές των εργαζομένων στο 70% του χρόνου, αλλά απαιτούσε από τους εθελοντές να συγκεντρωθούν υπερβολικά για να διαβάσουν το εγκεφαλικό μήνυμα.

Στο άρθρο, σημείωσε ότι όλες οι δοκιμές μέχρι στιγμής έχουν γίνει σε εργαστήριο, επομένως χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να καθοριστεί εάν η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικό εργοστάσιο.

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα τις φιλοδοξίες της να γίνει παγκόσμιος κόμβος ρομποτικής καινοτομίας έως το 2025, ως μέρος των φιλοδοξιών της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην έξυπνη κατασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ