Τεχνολογία

Chaos: Ο δημιουργός του ελληνικού hypercar μιλά για τον στόχο του–Να μπει η Ελλάδα στον «χάρτη»

Το Chaos, το ελληνικό hypercar που παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, έχει τραβήξει τα βλέμματα. Τόσο με τις εντυπωσιακές προδιαγραφές του, όσο και με τη συζήτηση που άνοιξε στα social media για το κατά πόσο όσα δημοσιοποιήθηκαν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Σπύρος Πανόπουλος, δημιουργός του Chaos, είχε τοποθετηθεί σχετικά με τις φήμες, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ αποκάλυψε τον στόχο του.

«Είναι το πάθος μου, το χόμπι μου. Το πάθος μου για αυτό που κάνω, η αγάπη μου για την τεχνολογία. Στις αρχές του 2022 θα γίνει μια παρουσία από το κράτος, και μέσα στο έτος θα γίνει στο δικό μας εργοστάσιο η κανονική παρουσία και για τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι το αυτοκίνητο που θα μας βάλει στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας σαν Ελλάδα. Όλοι θα λένε ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο, μια καινοτομία που βγήκε από την Ελλάδα και θα μας αναδείξει σε έναν χώρο που δεν είχαμε κάνει κάτι τόσα χρόνια».

«Θέλουμε να τραβήξουμε τα ελληνικά μυαλά πίσω στη χώρα μας, άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό και τους πήραν ξένες εταιρίες», υπογράμμισε κλείνοντας.

Τα χαρακτηριστικά του Chaos

Το Chaos κινείται από έναν V10 -επιλογή ασυνήθιστη για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας- με 4.000 κυβικά και δύο turbo, που θα αποδίδει στη στάνταρ έκδοσή του 2.000 ίππους και στην κορυφαία 3.000.

Κινητήριοι είναι όλοι οι τροχοί, το κιβώτιο έχει οχτώ σχέσεις, η ανάρτηση είναι εξελιγμένη, ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον εξωτικά υλικά.

Η SPA σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 100 Chaos, όταν βέβαια αυτό φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής. Τότε η βασική έκδοση θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και η κορυφαία 12,4.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ