Τεχνολογία

Το παράδοξο που έκανε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απονέμει τις καταλήξεις .org

Σε κάτι που μοιάζει εξόχως παράξενο για έναν οργανισμό υπεύθυνο για τα domains των κορυφαίων μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδρυμάτων εκεί έξω, το Public Interest Registry (PIR) ανακοίνωσε πως πουλήθηκε σε… κερδοσκοπική εταιρία.

Ένας οργανισμός που αντιπροσωπεύει δηλαδή τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες ανήκει πλέον στην επενδυτική εταιρία Ethos Capital!

Κάτι που μετατρέπει τον οργανισμό με τα μητρώα ηλεκτρονικών καταλήξεων των αστικών μη κερδοσκοπικών σε κομμάτι εταιρίας που κινείται στην αγορά με σκοπό το κέρδος.

Οι καταλήξεις εξάλλου .org ήταν η εναλλακτική στις .com, που σηματοδοτούν εμπορικές οντότητες. Κι αυτό δεν είναι όλο, καθώς προσφάτως η ICANN, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιβλέπει όλες τις διευθύνσεις του ίντερνετ, συμφώνησε να αφαιρέσει το πλαφόν στις τιμές για τις καταλήξεις .org, που ήταν ως τώρα αρκετά αρκούντως φτηνές.

Κάτι που θα ήθελε πολύ δηλαδή μια κερδοσκοπική εταιρία! Αν και πόσο θα αυξηθούν οι τιμές για αυτές τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δεν είναι ακόμα σαφές, είναι ωστόσο χαρακτηριστικό πως η ίδια η PIR είχε σχολιάσει πως «δεν έχουμε σχέδια για αύξηση των τιμών των .org» και μετά πήγε και πουλήθηκε σε επενδυτικό κεφάλαιο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ