Τεχνολογία

Το ρωσικό SHERP ATV παντός εδάφους: Κατασκευασμένα για ειδικές αποστολές και ακραία περιβάλλοντα (Βίντεο)

Παρότι τα οχήματα παντός εδάφους, γνωστά και ως monster trucks κατασκευάζονται για... ειδικές αποστολές, αυτό το ρωσικό σχέδιο του είδους έχει σκοπό να βοηθά ανθρώπους που εργάζονται σε ακραία περιβάλλοντα.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Αγία Πετρούπολη, το SHERP ATV, είναι ένα μίνι monster truck παντός εδάφους που δεν περιορίζεται μόνο σε ανώμαλους δρόμους, αλλά τα καταφέρνει περίφημα στο νερό, το χιόνι και τον πάγο. Το όχημα μαγνήτισε το ενδιαφέρον σε έκθεση για τεχνολογίες στρατιωτικής και διττής φύσης, στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς «Army Games» που λαμβάνει χώρα στο Alabino, κοντά στη Μόσχα.

«Το SHERP τα κάνει όλα: μπορεί να κινηθεί σε τούνδρα, βάλτους, λάσπη και μπορεί να αντιμετωπίσει υδάτινα περάσματα (μπαίνοντας) σε πλωτή λειτουργία και κινούμενο πάνω σε πάγο», δήλωσε ο δοκιμαστής οδηγός Pavel Lebeshnikov μιλώντας στο Sputnik.

Όλος ο σχεδιασμός του SHERP εστιάζεται στα τέσσερα θηριώδη ελαστικά χαμηλής πίεσης που φουσκώνουν μόνα τους, καθώς και στα πέλματα που μοιάζουν με κουπιά! Χάρη σε αυτά, το όχημα μήκους 3,3 μέτρων, μπορείς να… σκαρφαλώσει πάνω από εμπόδια ύψους 70 εκατοστών!

«Έχει έναν πολύ απλό σχεδιασμό και ως εκ τούτου είναι τόσο αξιόπιστο όσο και ένα Καλάσνικοφ», προσθέτει ο Lebeshnikov.

Στο εσωτερικό του SHERP ATV κρύβεται ένας ιαπωνικός πετρελαιοκινητήρας 44 ίππων.

To SHERP ATV βρίσκεται σε μαζική παραγωγή από το 2015. Το περσινό καλοκαίρι, τρία συμβατικά και ένα τροποποιημένο όχημα 10 τροχών τα πήγαν περίφημα στην πρόκληση ενός ταξιδιού 10.000 χιλιομέτρων στον Αρκτικό Κύκλο από το Αρχάγγελσκ στη βόρεια Ρωσία μέχρι το Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι στη ρωσική άπω ανατολή.

«Το όχημά μας μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε κλίμα. Έχουμε 10 τροπικές εκδόσεις σε χρήση αυτή τη στιγμή στην Αφρική. Όλα όσα κάναμε ήταν να αλλάξουμε λίγο το σύστημα ψύξης και αυτό ήταν», δήλωσε ο Lebeshnikov.

https://www.youtube.com/watch?v=KTJUMOzx_zE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ