Περιβάλλον

Φίδια: Ξύπνησαν από την χειμερία νάρκη - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Τα φίδια πλέον είναι παντού, ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές και όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και εξωτικά φίδια που κάποιοι τα αφήνουν ελεύθερα αφού τα βαρεθούν.

Μόλις πριν από λίγες ώρες στην Πάτρα άντρας δαγκώθηκε από οχιά όταν ο 50χρονος πήγε να φορέσει τις γαλότσες της δουλειάς του αλλά το φίδι κρυβόταν μέσα σε αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά και στον Βόλο σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό πριν λίγες μέρες. Το φίδι βρισκόταν στα ρηχά και δάγκωσε την 40χρονη γυναίκα που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, σε παραλία της Αγριάς του Βόλου.

Ένας από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές εκπομπής άγριας ζωής στην χώρα μας αποκαλύπτει πως η οχιά είναι το μόνο δηλητηριώδες φίδι. Ενώ αν μας τσιμπήσει φίδι πρέπει να αποφύγουμε πολλές από τις επικίνδυνες συμβουλές του διαδικτύου και όχι μόνο.

Στα προβλήματα που χρήζουν λύσης οι ειδικοί θα πουν για τους αντιοφικούς ορούς. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται γνώση και ψυχραιμία για να μην έχουμε παρατράγουδα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...