Περιβάλλον

Βάτραχος με βάρος παγκόσμιου ρεκόρ βρέθηκε στην Αυστραλία: Γιατί οι αρχές αποφάσισαν να το σκοτώσουν; (βίντεο)

Ένας βάτραχος δύο κιλών και 700 γραμμαρίων -έξι φορές πιο ογκώδης από ένα συνηθισμένο δείγμα- ανακαλύφθηκε από Αυστραλούς δασολόγους σε μια ζούγκλα στα βόρεια της ηπείρου, γράφει το BBC . Θα μπορούσε να είναι ο βαρύτερος βάτραχος αυτού του είδους, με το τρέχον επίσημο ρεκόρ να είναι 2,65 κιλά, στην περίπτωση ενός δείγματος που μεγάλωσε ως κατοικίδιο στη Σουηδία.

Ο βάτραχος είχε το παρατσούκλι "Toadzilla" - ένα λογοπαίγνιο μεταξύ "φρύνος" και "Godzilla" από τους δασοφύλακες που τον κατέλαβαν. «Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο μεγάλο στη ζωή μου», είπε ο Kylee Gray, ο αρχηγός της δασικής ομάδας που βρήκε τον βάτραχο. "Έμοιαζε με μπάλα ποδοσφαίρου με πόδια. Την ονόμασα Toadzilla."

Ο Kylee Gray λέει ότι τέτοια γιγάντια δείγματα τρέφονται με έντομα, ερπετά και ακόμη και μικρά θηλαστικά. «Ένας βόας σε τέτοιο μέγεθος μπορεί να φάει οτιδήποτε χωράει στο στόμα του», είπε.

Όμως οι αρχές πήραν την απόφαση να κάνουν ευθανασία στον βάτραχο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το είδος δεν είναι εχθρός στην Αυστραλία, αλλά μεταφέρθηκε εδώ το 1935. Από τότε, οι βάτραχοι από ζαχαροκάλαμο έχουν πολλαπλασιαστεί πολύ, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται σε περίπου δύο δισεκατομμύρια δείγματα.

Επιπλέον, τέτοιοι βάτραχοι δεν έχουν φυσικούς θηρευτές και είναι επιβλαβείς για το οικοσύστημα. Ως εκ τούτου, η συνήθης πρακτική είναι να σκοτώνονται όταν συλλαμβάνονται. Ωστόσο, το σώμα του βατράχου, που πιστεύεται ότι είναι θηλυκό, θα διατηρηθεί και θα εκτεθεί στο μουσείο στο Κουίνσλαντ.

.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ