Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Μήπως δεν πάμε καλά;- Έρευνα αποδεικνύει ότι οι γάτες έχουν ένα στοιχείο ψυχοπάθειας

Αμέτρητες είναι οι ερωτήσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες για τη γάτα τους και τη συμπεριφορά τους. Το συγκεκριμένο αιλουροειδές είναι θρασύ και απρόβλεπτο ενώ η συμπεριφορά του πολλές φορές δημιουργεί ερωτηματικά.

Έρευνα λοιπόν, του Πανεπιστημίου του Liverpool, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Research in Personality, αναφέρει ότι όλες οι γάτες έχουν ένα στοιχείο ψυχοπάθειας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2042 ιδιοκτήτες γατών και έγινε πραγματικότητα χάρη στην ανάπτυξη του πρώτου εργαλείου για μέτρηση της ψυχοπάθειας στις γάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ρωτούσε το ερωτηματολόγιο

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Rebecca Evans, «το ερωτηματολόγιο αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας παραδείγματα συμπεριφοράς γατών που παρείχαν οι ιδιοκτήτες σε σχέση με το τριαρχικό μοντέλο της ψυχοπάθειας. Δηλαδή το θράσος, την κακία και την έλλειψη εγκράτειας».

Οι ιδιοκτήτες των γατών έπρεπε να βαθμολογήσουν κάποιες δηλώσεις, 46 στον αριθμό, αναλόγως με το κατά πόσο αυτές αντιστοιχούν στη συμπεριφορά του ζώου τους.

Για παράδειγμα έπρεπε να απαντήσουν αν η γάτα τους βασανίζει τη λεία της αντί να τη σκοτώσει απευθείας ή αν κάνει θόρυβο χωρίς να υπάρχει λόγος.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι όλες οι γάτες έχουν ένα στοιχείο ψυχοπάθειας. «Η ψυχοπάθεια είναι ένα φάσμα και μερικές γάτες το έχουν πιο έντονα από άλλες», εξηγεί η Rebecca Evans.

Σημειώνεται, ότι σκοπός της έρευνας είναι να βελτιωθούν οι σχέσεις του ιδιοκτήτη και του ζώου αλλά και να αναγνωριστούν ορισμένες ανεπιθύμητες συμπεριφορές τους.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...