Περιβάλλον

Γυναίκες vs Άνδρες: Οι άνδρες βλάπτουν σοβαρά ....το περιβάλλον

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι οι άνδρες ξοδεύουν πολύ περισσότερα σε καύσιμα (πετρέλαιο και βενζίνη) για τα αυτοκίνητά τους, δείχνει η σουηδική μελέτη.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην εκπομπή ρίπων έχουν ελάχιστα εξεταστεί, υποστηρίζουν οι συντάκτες της μελέτης, υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο στοχευμένα η κλιματική αλλαγή.

Η ανάλυση συνέκρινε τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών στη Σουηδία και βρήκε ότι το φαγητό και οι διακοπές είναι η πηγή για πάνω από τις μισές εκπομπές ρίπων τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αποχή από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έναντι φυτικών τροφίμων και η μετάβαση σε διακοπές με τρένο, αντί για αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, μείωσε τις εκπομπές κατά 40%.

«Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες», λέει η ερευνήτρια της εταιρείας Ecoloop, που διοργάνωσε τη μελέτη, Annika Carlsson Kanyama. «Ο τρόπος που καταναλώνουν είναι πολύ στερεοτυπικός – οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερα στη διακόσμηση του σπιτιού, την υγεία και τα χρήματα και οι άνδρες ξοδεύουν περισσότερα στα καύσιμα των αυτοκινήτων, το φαγητό εκτός σπιτιού, το αλκοόλ και τον καπνό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση του 2017 έδειξε ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι να κάνουν ένα λιγότερο παιδί, και στη συνέχεια να μην χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και να αποφεύγουν τα ταξίδια με τα αεροπλάνα, επισημαίνει η Guardian.

Η πράσινη συμφωνία της ΕΕ επικρίθηκε την περασμένη εβδομάδα επειδή δεν συμπεριέλαβε τη διάδραση μεταξύ φύλου και περιβάλλοντος. «Η κλιματική κρίση είναι μια από τις βασικές προκλήσεις της εποχής μας και επηρεάζει τους άνδρες και τις γυναίκες με πολύ διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Leonore Gewessler, υπουργός κλίματος της Αυστρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για παράδειγμα, η πλειονότητα των ανθρώπων που επηρεάζονται από την ενεργειακή φτώχεια είναι γυναίκες. Είναι, επομένως, ζωτικής σημασίας να ληφθούν υπόψη οι διαφορές μεταξύ των φύλων, εάν θέλουμε να αναπτύξουμε λύσεις και έναν μετασχηματισμό που να λειτουργεί για όλους».

«Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας είναι, στην καλύτερη περίπτωση, τυφλές και, στη χειρότερη περίπτωση, διευρύνουν τις ανισότητες μεταξύ των φύλων», δήλωσε ο Nadège Lharaig, στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος, το οποίο δημοσίευσε μια έκθεση - Γιατί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία χρειάζεται οικο-φεμινισμό - την Παρασκευή. Τα δεδομένα δαπανών στην ανάλυση ήταν από το 2012, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα. Ο Carlsson Kanyama εκτιμά ωστόσο ότι είναι απίθανο να έχουν αλλάξει τόσο σήμερα ώστε να ανατρέψουν τα συνολικά συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...