Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι εργασίες για το νέο «πράσινο» κτίριο της ΕΥΑΘ ΑΕ

Προηγήθηκε υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε το Project, τη «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ».

Ο προϋπολογισμός του προαναφερόμενου έργου στη Θεσσαλονίκη είναι ύψους 3,76 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης, 28 μήνες από σήμερα. Το νέο κτίριο της ΕΥΑΘ ΑΕ, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση, θα συνδυάζει υψηλές ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να είναι ένα κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κλάση Α+), με LED φωτισμούς, πρόνοιες για ΑμΕΑ, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού κι ελέγχου, ενώ θα μπορεί να στεγάσει περί τους 100 εργαζόμενους.

«Σκοπεύουμε να παραδώσουμε το 2023 στους εργαζόμενους και τους Θεσσαλονικείς ένα κτίριο γραφείων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, που θα εξασφαλίζει οικονομική αποδοτικότητα, ασφάλεια, ποιότητα ζωής για τους ενοίκους του και καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος. Ένα κτίριο- πρότυπο για την περιοχή», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άγις Παπαδόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ με ειδικότητα στα ενεργειακά συστήματα.

Θεσσαλονίκη – Ρετρό εμφάνιση

Υπογραμμίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας «τηρείται απαρέγκλιτα» σε ό,τι αφορά το επενδυτικό της πλάνο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνθιμος Αμανατίδης σημειώνει -μεταξύ άλλων- ότι ο φλοιός του νέου κτιρίου της εταιρείας στο κέντρο της πόλης, θα προσομοιάζει στην αρχική κατασκευή του ’70 και θα συνδυάζει αμμοβολισμένους υαλοπίνακες με ημιδιαφανείς γυάλινες κινητές περσίδες για άρτιο φωτισμό και παράλληλη ηλιοπροστασία.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΕΥΑΘ ΑΕ τονίζεται ότι για την υλοποίηση του προαναφερόμενου έργου, η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες για τη μεταφορά των διοικητικών της υπηρεσιών στο κτίριο επί της Τσιμισκή 91.

Υπογραμμίζεται δε, ότι τα καταστήματα για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών στις οδούς Αγγελάκη και τον Βαρδάρη, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...