πλωτά πάρκα στην Κοπεγχάγη
Περιβάλλον

Αυτά είναι τα εντυπωσιακά πλωτά πάρκα στην Κοπεγχάγη

Ένα απίστευτο εγχείρημα που θα αφήσει άφωνους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ένα ευχάριστο νέο περιμένει τους κατοίκους της Κοπεγχάγης αφού πολύ σύντομα η πόλη τους θα ομορφύνει και άλλο χάρη σε ένα νέο σχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί.

Η Κοπεγχάγη είναι η πρώτη πόλη που θα αποκτήσει ένα «πλωτό πάρκο» δηλαδή, μια σειρά από τεχνητά πλωτά νησιά στα οποία θα έχουν πρόσβαση με μικρά καραβάκια.

Η εταιρεία σχεδιασμού Studio Fokstrot και ο Αυστραλός αρχιτέκτονας Marshall Blecher θέλει να αντικαταστήσει μέρος του ανοιχτού χώρου που χάθηκε από την αυξανόμενη αστικοποίηση με έναν σύγχρονο τρόπο. Και αν το καλοσκεφτεί και κανείς, τα πλωτά πάρκα βγάζουν κάποιο νόημα βάσει της συνεχόμενης αύξησης της στάθμης της θάλασσας.

Το έργο φέρνει τον τίτλο «Νησιά Κοπεγχάγης» και έχει σκοπό να «ανανεώσει τις περήφανες παραδόσεις της δανικής λιμενικής ζωής, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και την ευαισθητοποίηση για τη θαλάσσια ζωή μέσα και γύρω από το λιμάνι».

Το CPH-Ø1 είναι το πρώτο από αυτά τα νησιά που δοκιμάζονται.  Χτίστηκε με παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής σκαφών από λεπτές λωρίδες ξύλου μαζί με χάλυβα. 

Σύμφωνα με τον Blecher, αυτοί οι χώροι είναι προσεκτικά σχεδιασμένοι για να ευνοήσουν να ανθίσει η άγρια φύση. Το βυθισμένο τμήμα των νησιών θα γίνει οικότοπος για φύκια και θαλάσσια ζωή. 

Σταδιακά θα φτιαχτούν περισσότερα νησιά μέχρι το τέλος του 2020. Πώς σας φαίνεται; Δεν είναι μια φανταστική ιδέα;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ