Μεγαλόδοντας
Περιβάλλον

Μεγαλόδοντας: Ο προϊστορικός καρχαρίας που έσπερνε τον τρόμο

Πριν από 28 εκατομμύρια χρόνια, στις θάλασσες της αρχαίας Γης, ζούσε ένα πραγματικό τέρας: ο Μεγαλόδοντας ήταν ένας προϊστορικός καρχαρίας που κυριολεκτικά αποτελούσε τον τρόμο για τα υπόλοιπα υδρόβια πλάσματα, καθώς ήταν μια πραγματική «μηχανή θανάτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιος σε μέγεθος, απίστευτα επιθετικός και αιμοβόρος, ο Μεγαλόδοντας μέχρι τώρα αποτελούσε ένα πρόβλημα για την επιστήμη, καθώς υπήρχαν δύο ερωτήματα που δεν είχαν απαντηθεί οριστικά: με ποιους καρχαρίες σημερινούς έχει σχέση και ποιο ήταν το πραγματικό μέγεθός του.

Ως προς το πρώτο ερώτημα, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι οι απόγονοι του Μεγαλόδοντα δεν είναι οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες αλλά οι καρχαρίες μάκο, οι οποίοι μοιάζουν να μοιράζονται και κάποια χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας του.

Πλέον, η επιστήμη κατέληξε και στο μέγεθος που είχαν οι μεγαλόδοντες και είναι ευτύχημα που εξαφανίστηκε, καθώς το μήκος του έφθανε τα 18 μέτρα και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που έζησαν ποτέ στους ωκεανούς της Γης.

Μάλιστα, οι επιστήμονες έκαναν και ένα σχεδιάγραμμα που δίνει μια σύγκριση του τέρατος με έναν άνθρωπο, αλλά και με άλλους μεγάλους καρχαρίες και πραγματικά προκαλεί δέος. Πάλι καλά που εξαφανίστηκε πριν από μόλις 3,5 εκατομμύρια χρόνια.

GALLERY

Μεγαλόδοντας
Μεγαλόδοντας
Μεγαλόδοντας
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ