Περιβάλλον

Εφιάλτης! Εντοπίστηκε νέο είδος αράχνης με τοξικό δηλητήριο - Κρύβεται σε ρούχα και σε έπιπλα - Εικόνες

Ίσως να ακούγεται εφιαλτικό το νέο για ένα καινούργιο είδος αράχνης που εντοπίστηκε και όπως φαίνεται έχει τοξικό δηλητήριο και κρύβεται σε ρούχα και έπιπλα.

Οι επιστήμονες εντόπισαν στο Μεξικό ένα νέο είδος αράχνης με εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο το οποίο μπορεί να προκαλέσει άμεσα σηψαιμία και να σαπίσει τους μαλακούς ιστούς στο σημείο που θα δαγκώσει. Το νέο είδος αράχνης ονομάζεται Loxosceles tenochtitlan και όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες είναι ένα είδος επικίνδυνο για τον άνθρωπο αφού του αρέσει να ζει και να κρύβεται μέσα σε ρούχα αλλά και σε έπιπλα.

Διαπίστωσαν μάλιστα ότι πρόκειται για ένα μη επιθετικό είδος αράχνης το οποίο θα τσιμπήσει μόνο όταν νιώσει ότι απειλείται.

Το αραχνοειδές βρέθηκε στο κεντρικό Μεξικό από ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) στην πόλη Tlaxcala.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το δηλητήριο της είναι τόσο τοξικό που μπορεί να καταστρέψει τη σάρκα σε μια ακτίνα 40 εκατοστών από το σημείο που θα δαγκώσει.

Πρόκειται για μια μεγάλη αράχνη που μοιάζει με το είδος Loxosceles misteca και γιαυτό αρχικά οι επιστήμονες την είχαν μπερδέψει και νόμιζαν ότι πρόκειται για το ίδιο είδος.

Το συγκεκριμένο είδος που ανακαλύφθηκε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά αφού ένα τσίμπημα και μόνο μπορεί να πήξει τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε λίγο χρόνο. Το δηλητήριο των θηλυκών αραχνών Loxosceles tenochtitlan είναι δυο φορές πιο τοξικό από εκείνο των αρσενικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ