Καιρός

Έκτακτη ανάρτηση από τον Σάκη Αρναούτογλου – Αυτή η περιοχή θα έχει πρόβλημα απόψε


Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε έκτακτη ανάρτηση στο Facebook και αποκαλύπτει σε ποια περιοχή θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Η κακοκαιρία έχει χτυπήσει τη χώρα μας και ήδη σε πολλές περιοχές βρέχει ασταμάτητα. Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Μια από τις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα τις επόμενες ώρες είναι η Κρήτη.

Αυτό ανάγκασε τον Σάκη Αρναούτογλου να προχωρήσει σε μια έκτακτη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε αυτή αναφέρει: Προσοχή θέλει στην Κρήτη και τις βραδυνές ώρες απόψε. Χονδρικά μετά τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα.


Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θα υπάρξει μετεωρολογική βόμβα

Μερικές ώρες νωρίτερα ο Σάκης Αρναούτογλου με άλλη του ανάρτηση αναφέρθηκε σε όσους μιλούν για μετεωρολογική βόμβα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα έγραψε: «Φίλες και φίλοι καλημέρα! Πολλά τα ερωτήματά σας σχετικά με την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών και τους χαρακτηρισμούς της.

Σε γενικές πάντως γραμμές θα σας έλεγα ότι:

Το χαμηλό δυτικά της χώρας μας (δείτε τους χάρτες) και στο οποίο δόθηκε το όνομα «Βικτώρια» δεν ήλθε ούτε πρόκειται να περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα καθώς το κέντρο του βρίσκονταν το πρωί στην κεντρική Ιταλία και κινούμενο βόρεια προς την κεντρικη Ευρώπη, θα εξασθενήσει (οπως εξηγώ τις τελευταίες ημέρες μέσα από εδώ αλλά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 21:45 το βράδυ). Εμείς, και περισσότερο φυσικά τα δυτικά, «νιώσαμε» απλά τα ανατολικά κράσπεδά του, ικανά να δώσουν και έντονα φαινόμενα! ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ σήμερα και αύριο κάποια «μετεωρολογική βόμβα» στη χώρα μας, καθώς δεν υπήρξε ΠΟΤΕ πτώση της βαρομετρικής πίεσης της τάξεως των 17 hpa μέσα σ’ ένα 24ωρο (που είναι και προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα ως τέτοιο) καθώς οπως είπα και παραπάνω το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας και δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί προς την περιοχή μας αλλά προς τα βόρεια!

Καλημέρα σε όλες και σε όλους!

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου«, έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ