Καιρός

Αρναούτογλου: Η “Βικτώρια” δεν ήταν… “μετεωρολογική βόμβα”


Η κακοκαιρία που ονομάστηκε "Βικτώρια" σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και την Αττική, τις τελευταίες ώρες. Δεν είναι όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, η «μετεωρολογική βόμβα» για την οποία ακούγαμε τις τελευταίες μέρες.

Με νέα ανάρτησή του το πρωί της Τετάρτης (13.11.2019), ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε… νέα στοιχεία για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από χθες το απόγευμα. Ήδη η «Βικτώρια» έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε Κρήτη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά, ενώ στην Αθήνα αναμένεται νέο κύμα από το μεσημέρι.

«Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρχει σήμερα κάποια “μετεωρολογική βόμβα” στη χώρα μας» έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου και εξήγησε το γιατί.

Ανεβάζοντας δυο χάρτες, τόνισε πως «το χαμηλό δυτικά της χώρας μας και στο οποίο δόθηκε το όνομα “Βικτώρια” δεν ήλθε ούτε πρόκειται να περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα καθώς το κέντρο του βρίσκονταν το πρωί στην κεντρική Ιταλία και κινούμενο βόρεια θα εξασθενήσει».

Σημείωσε ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τη «Βικτώρια» επί της ουσίας «ένιωσαν» τα «ανατολικά κράσπεδα» του φαινομένου, τα οποία ήταν ικανά να δώσουν και έντονα φαινόμενα.

Εξηγώντας γιατί δεν θα υπάρξει ούτε και αύριο “μετεωρολογική βόμβα”, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «δεν υπήρξε ποτέ πτώση της βαρομετρικής πίεσης της τάξεως των 17 hpa μέσα σ’ ένα 24ωρο (που είναι και προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα ως τέτοιο) καθώς το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας και δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί προς την περιοχή μας αλλά προς τα βόρεια».

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ σήμερα κάποια "μετεωρολογική βόμβα" στη χώρα μας!!! Φίλες και φίλοι καλημέρα! Πολλά τα...

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Dienstag, 12. November 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ