Ενέργεια
Ενημερώθηκε στις:

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η πτώση-Που θα κυμανθούν οι τιμές στα πρατήρια

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές αργού πετρελαίου, με την τιμή του μαύρου χρυσού να έχει υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή των 80 δολαρίων το βαρέλι, έχοντας σημειώσει το τελευταίο διάστημα απώλειες μεγαλύτερες του 10%.

Η πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου σημειώνεται μόλις δύο εβδομάδες πριν την εφαρμογή του εμπάργκο το οποίο αναμένεται να επιβληθεί στον ρωσικό μαύρο χρυσόαπό τις χώρες του G7 και συνιστά αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης από την αγορά της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τελευταία αντιμετωπίζει μία νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα τα τοπικά lock downs να έχουν επιβραδύνει την παραγωγική διαδικασία και ως εκ τούτου τις ανάγκες για την προμήθεια πετρελαίου.

Η πτώση του αργού πετρελαίου στα 80 δολάρια έχει επιτρέψει στη μερική αποκλιμάκωση των τιμών των υγρών καυσίμων, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα, δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που προβλέπουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν έως και τα 125 δολάρια το βαρέλι.

Αυτό θα σημάνει ένα νέο ράλλυ τιμών στα πρατήρια, όπου η αμόλυβδη βενζίνη και το diesel φλερτάρουν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας με το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ/λίτρο. 

Κρίσιμη για την πορεία των τιμών του αργού πετρελαίου και των καυσίμων θα είναι η πορεία της πανδημίας στην Κίνα, καθώς στην περίπτωση που η κινεζική… ατμομηχανή τεθεί και πάλι σε λειτουργία, η αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερβεί κατά πολύ τα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα καθορίσει την τιμή του πετρελαίου και των υγρών καυσίμων τους επόμενους μήνες είναι αν η πρόταση των G7 για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αργό θα υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα απορριφθεί είτε από τους Ευρωπαίους είτε από την ίδια τη Ρωσία.

Η G7 έχει προτείνει την επιβολή πλαφόν στα 65-70 δολάρια/βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο, απειλώντας -όπως προαναφέραμε- με εμπάργκο τη Ρωσία σε περίπτωση που δεν αποδεχθεί την πρόταση αυτή.

Αν και εφόσον αποφευχθεί το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και επέλθει η συμφωνία για τη διάθεσή του στην τιμή των 65-70 δολαρίων/βαρέλι, τότε οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού είναι πολύ πιθανόν να συγκρατηθούν στα σημερινά ή ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Θα έρθουν νύχτα, θα την κάνουμε μέρα: Δοκιμάστηκαν στη Ρόδο οι αναβαθμισμένες ρουκέτες RM70-Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου M1117 (Βίντεο)

“Πήρε Φωτιά” η Κατταβιά από την “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” του Στρατού- Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου Τροχοφόρου...