Ενέργεια

Κομισιόν για φυσικό αέριο: Πλαφόν στην τιμή του αν διακοπεί η παροχή από τη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σκοπεύει να επιμείνει στην εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ για να επιτρέψει στις κυβερνήσεις των κρατών μελών να επιβάλουν πλαφόν στις τιμές για τους καταναλωτές σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ρωσικής παροχής φυσικού αερίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, η οποία επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν για «βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας».

Σύμφωνα με το έγγραφο, θα πρέπει να επιτραπεί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ρυθμίσουν τις τιμές για μια μεταβατική περίοδο προκειμένου να αποτρέψουν μια απότομη αύξησή τους, ακόμη και πριν από μια έντονη έλλειψη, αναφέρει η Welt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«H χρηματοδότηση αυτής της παρέμβασης απαιτεί σημαντικά ποσά», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη το έγγραφο.

Τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΕ προειδοποίησε ότι η επιδίωξη επιβολής πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου θα προκαλούσε προβλήματα και θα υπονόμευε τις προσπάθειες στροφής προς την πράσινη ενέργεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται αυτόν τον μήνα να αποκαλύψει ένα λεπτομερές σχέδιο για την διακοπή εισαγωγής ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία μέχρι το 2027, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει το 40% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...